Няма да има винетки за Северната тангента. Това стана ясно

...
Няма да има винетки за Северната тангента. Това стана ясно
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Няма да има винетки за Северната тангента

Няма да има винетки за Северната дъга. Това стана ясно след съвещание в Мнистерски съвет сред премиера Бойко Борисов, ръководителят на УС на АПИ инж. Светослав Глосов, районният министър Петя Аврамова, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на финансите Владислав Горанов. Министър-председателят изясни, че е наредил да се преправят проектите за винетната система.
Столичани ще би трябвало да си купуват винетки за Северната дъга Пътен налог няма да се изисква за Околовръстния път
" Смисълът да вършим Северна дъга, Южна дъга и Западна дъга е да бъде в услуга на жителите – да пътуват по-лесно и безвредно. Разпоредил съм на АПИ нищо да не се трансформира от предходната година. Защото, както Южната дъга е в границите на града, по този начин и Северната дъга също е в границите на града и е правена да им е комфортно на хората ", сподели министър председателят.

Борисов добави, че през идната година стартира градежът на пътна права от ж.к. „ Младост” до Автомагистрала „ Тракия” – продължение на Южната дъга.

" Държавата може да си разреши това поради по-добрите доходи. След като желаят пътищата да са общински, кметовете би трябвало да създадат по този начин, че да си ги поддържат. Държавата е вложила над 300 млн. лева в тези тангенти, подарява ги на общината и те би трябвало да си ги поддържат. Като желаете 12 платна в града, подаряваме ги - поддържайте ги ", сподели още Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР