Няма да има учители без заплати в Плевен в края

...
Няма да има учители без заплати в Плевен в края
Коментари Харесай

В Плевен обещават да няма учители без заплати за празниците

Няма да има учители без заплати в Плевен в края на годината макар дефицита на средства в някои образователни заведения. Общинският съвет отхвърли дофинансиране от 50 хиляди лв. на последната изключителна сесия. Справка демонстрира, че общо в системата на образованието не доближават 300 хиляди лв..

Недостигът в учебните бюджети няма по какъв начин да бъде затрупан, защото сега в общинския фонд „ Резервен “ наличността е 3000 лв..

Заместник-кметът Стефан Милев изясни от кое място идва казусът:

„ Големите учебни заведения, които са в град Плевен, изгубиха част от своето финансиране, тъй като концепцията на държавното управление беше да се подкрепят дребните учебни заведения в дребните обитаеми места. Това е вярна политика, само че може би би трябвало да се намерения за тези огромни учебни заведения, които бяха по някакъв метод осъдени по формулата „ няма този % за раздалеченост “, който се дава “.

Все отново Милев е безапелационен, че няма да има учители без заплати за Коледа и Нова година: „ Може да има отчасти погашение, само че това не е в компетенцията на общината. Единият от разновидностите е да си усъвършенстват самата конструкция “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР