Няма да има тройна работа, не сме превърнали машините в

...
Няма да има тройна работа, не сме превърнали машините в
Коментари Харесай

Атанасова: Не сме превърнали машините в принтери

„ Няма да има тройна работа, не сме трансформирали машините в принтери. В момента се отпечатват толкоз бюлетини, колкото са гласоподавателите. С бюлетини се гласоподава във всички секции с под 300 гласоподаватели – бюлетините там не са си тръгвали. Машините остават. Флаш паметта, на която ще се записват данните ще съществува “.

Това заяви  ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание Десислава Атанасова.

„ Нямаме почитание към практики на „ Продължаваме промяната “ – с неистини и операции да нагнетяват публично напрежение по тематиката с Изборния кодекс “, уточни тя.

„ Представете си, че 99% от българите желаят да гласоподават с машина и ще го създадат, а 1%, който ще гласоподава с хартия – за какво би трябвало да им лишаваме опцията да вземат участие в изборния развой “, добави ръководителят на ГЕРБ в Народното събрание пред bTV.

Според нея получилият се конфликт създава риск от понижаване на изборната интензивност.

„ Ние, когато осигурихме средства за закупуване на тези машини, сме го създали с една цел – доверието в изборите да е високо. Сега се оказва, че обстоятелствата, машините, кодовете и флашките стават разменна монета сред партиите “.

„ Район чужбина остава, броят на заявките остава 40, членовете на ЦИК остават, Общественият съвет към ЦИК остава, остават флаш паметта, която пази данните. Премахваме тъмните стаички. Ще има видеонаблюдение онлайн, а видеозаписът ще се предава “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР