Няма да има шоково поскъпване. Това заяви председателят на Държавната

...
Няма да има шоково поскъпване. Това заяви председателят на Държавната
Коментари Харесай

Няма да има шоково поскъпване на основните хранителни продукти

Няма да има шоково повишаване. Това съобщи ръководителят на Държавната комисията по стокови тържища и борси Владимир Иванов пред Българска национална телевизия.

От началото на декември доникъде на месеца имаше напрежение. В момента, около празниците, е умерено на пазара, което е доста забавно, тъй като макар че това е миг на засилено търсене, ние следим усмиряване на пазара, само че това е разследване на свърхнатоварването, разяснява той. Само за последния месец е маркиран много сериозен ритъм и растеж, като най-засегнати са стоките, директно свързани с цената на тока - това е преработвателният бранш, основно месопреработването и млекопреработването, разясни Иванов пред Българска национална телевизия. " При кашкавала към този момент имаме 21-22% разлика по отношение на предходната година, при сиренето е 25%. Захарта нарастна с 20%, което е разследване от повишаването ѝ на международния пазар ", изясни Иванов и добави, че повишаване има и при сухите и меки салами, само че не и при месото. По думите му цената на олиото се е покачила едвам с 10 стотинки в номинал в резултат на енергийната рецесия. " Основната причина за този ритъм, който следим, е рецесията в енергийния пазар - най-много пазара на ток и неговата неустойчивост и непредвидимост.

Към момента ние се радваме на една устойчива, непрекъсната наклонност. Тенденцията към повишаване е много слаба като ритъм, което се дължи на висококонкурентния пазар - мъчно ще забележим шоково промени в цени, дори няма да ги забележим ", акцентира Владимир Иванов.
 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР