Няма да има референдум за излизане от Европейския съюз в

...
Няма да има референдум за излизане от Европейския съюз в
Коментари Харесай

Австрия няма да прави референдум за излизане от Европейския съюз

Няма да има референдум за излизане от Европейския съюз в Австрия. Това е залегнало в програмата на новите съдружни сътрудници, които ще ръководят стрната - консерваторите от Австрийската национална партия (АНП) и крайнодесните от Австрийска партия на свободата (АПС). Новината заяви точно водачът на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе, който авансово се беше оповестил за сходна мярка.

Колегата му отпред на АНП Себастиан Курц разгласи, че Австрия ще води проевропейска политика и страната ще взе участие в развиването на общността " на правилото на солидарността ".

Иначе самият Курц ще оглави държавното управление, като ще встъпи в служба като новия канцлер на Австрия на 18 декември.

" Европейски Съюз би трябвало да играе огромна роля при решаването на огромни въпроси и да отстъпва на втори проект по дребни въпроси " - разясни Курц.

По думите му, съюзът би трябвало да ускори защитата по външните си граници и да укрепи вътрешната сигурност.
Себастиан Курц означи също, че по въпроса за глобите против Русия Австрия остава солидарна с Европейски Съюз.
Лидерът на съдружния сътрудник дясно-популистката Австрийска партия на свободата (АПС) Хайнц-Кристиан Щрахе, призна, че " би желал анулация на глобите ", само че акцентира, че в случай че за това няма задоволително поддръжка в Европейски Съюз, ще одобри позицията на общността.

На изборите за долната камара на австрийския парламент, които се организираха на 15 октомври, победи АНП с 31.5% от гласовете, на второ място беше Социалдемократическата партия на Австрия с 26.9%, на трето - десните популисти от АПС с 26%.

Вече е ясно и разпределението на министерствата, като АПС получава някои от най-ключовите - вътрешното, военното и външното. Курц пък държеше консерваторите да оглавят финансовото и по този начин и ще стане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР