Няма да има проблеми с доставките на торове за земеделските

...
Няма да има проблеми с доставките на торове за земеделските
Коментари Харесай

Създават индустриална зона край Варна

" Няма да има проблеми с доставките на торове за земеделските производители ", сподели във Варна вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Тя посочи, че е разговаряла с управлението на завода „ Агрополихим “, който се намира в Девня, и е получила увещание, че предприятието работи на цялостни обороти и може да задоволи вътрешния пазар, даже има излишък за експорт.

" Прекъснати или затруднени доставки на торове няма да има, тъй че земеделците не трябва да се тормозят за новата годишна продукция ", сподели още министърът. Нинова добави, че от Варна екипът на министерството стартира обиколка на страната и срещи с управленията на фабрики и индустриални предприятия.

Според нея задачата на диалозите ще бъде да се разпознават проблемите на компаниите, подбудени от пандемията и войната в Украйна, и да се търсят разновидности за решения. Държавата застава зад българските предприятия по всевъзможен начин, с които е допустимо, с цел да се стабилизира стопанската система и да не се освобождават служащи, сподели Корнелия Нинова.

Министърът заяви още, че стартира дейна работа по основаването на индустриална зона край Варна. " Градът има потенциал, прелестно географско състояние и е неприемливо да е без такава зона " , уточни Нинова.

Тя посочи, че концепцията е индустриалният парк да бъде построен на територията на девненските предприятия. " Вече са водени диалози с управленията на „ Солвей Соди “ и Девня цимент “, които гледат позитивно на такава опция ", добави Нинова.

Според нея в този момент следва да бъдат основани работни групи , които ще се заемат с регистрацията на зоната. Министърът добави, че това не значи, че се отхвърля планът за основаване на промишлен парк край Аксаково.

" Този вид също може да бъде осъществен, само че концепцията се е забавила доста през годините, по тази причина се ориентираме към терена с огромните компании, които към този момент работят и създават огромна част от Брутният вътрешен продукт ", заключи Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР