Няма да има преразглеждане на коалиционното споразумение между ГЕРБ и

...
Няма да има преразглеждане на коалиционното споразумение между ГЕРБ и
Коментари Харесай

Коалиционното споразумение между ГЕРБ и Патриотите няма да се преразглежда

Няма да има преразглеждане на съдружното съглашение сред ГЕРБ и „ Обединени патриоти”. Това се разбра от думите на вицепремиера Томислав Дончев в изявление пред Нова тв. Дончев призна, че има доста интензивна вътрешна динамичност, само че бе категориричен че няма да се гледат изискванията на съглашението.

На 2 юни вицепремиерът Красимир Каракачанов съобщи, че ще желае преразглеждане на съглашението си. След изборния ден на 26 май водачът на Вътрешна македонска революционна организация и министър на защитата изрази недоволството си от държанието на техните съдружни сътрудници от „ Атака” по време на евроизборите. Той съобщи, че не знае по какъв начин ще се гледат в очите и по какъв начин отсега нататък ще работят с атакистите.

След изборите водачът на НСФБ Валери Симеонов акцентира, че положението на обединението не зависи от изборите. Ден по-късно от Вътрешна македонска революционна организация се заканиха, че всяка клюка ще мине през съда, имайки поради пререканията си с водача на "Атака " Волен Сидеров. Лидерът на НФСБ обаче отхвърли да има скандал в дребната коалиция.

Изострените връзки в така наречен дребна коалиция в ръководството започнаха да се демонстрират към година откакто стартира ръководството на третия кабинет на Борисов. Конфликтът обаче беше на първо място сред Волен Сидеров и Валери Симеонов, като първият изиска оставката на вицепремиера, а депутатите от НФСБ смъкнаха доверието си от водача на "Атака " като началник на парламентарната група на „ Обединени патриоти”.

Що се отнася до намаляването на партийните дотации от 11 на 1 лев за получен глас вицепремиерът Томислав Дончев съобщи, че от време на време се постановат и непредвидени решения.

"Ако някой тласка целия диалог на равнището на популизма, стандартните ограничения не постоянно дават резултат. Едно е да правиш популизъм на гърба на страната, друго - на гърба на партиите ", сподели Дончев. Запитан дали това предложение не е популистко, той изясни: "Популизъм е да обещаваш нещо, което или не може да стане, или има резултат, противоположен на упованията ".

"Питате ме дали това може да бъде доведено до край - да, може да се случи. И хората, и институциите на фона на Сметна палата, партиите няма да харчат пари от обществено финансиране. На първо време може да се свият доста разноски - куп акции, които се вършат ", сподели той и разясни, че това ще се отрази на семинари, образования, мероприятия, проведени от партиите.

Вицепремиерът не обясни за отпадането на Цветан Цветанов от управителните постове. "Трябва да има структурни промени, една партия би трябвало да се опита да бъде по-близо до хората. За мен е значимо да се увеличи имунитета, да има механизми, които да реагират незабавно - който се е самозабравил да може незабавно да бъде глобен ", сподели Дончев и добави, че ще има промени в устава на ГЕРБ.

Относно закупуването на нов вид изтребител и договарянията, които водят представители на държавното управление ни със Съединени американски щати, Дончев изясни, че финалната оферта още не сме я получили. Според него не е правилно да бъдат сравнявани цените, на които се дават изтребителите на другите страни, защото за някои страни това е надграждане - те разполагат с сходни самолети и в този момент закупуват по-висок клас.

"В момента е нечиста сделка да се разяснява каквато и да е цена. Когато имаме - ще забележим ", сподели Дончев. Българското държавно управление не работи под напън, акцентира той в отговор на въпрос може ли да се промени критерият за толерантност на офертата за Ф-16.

"Не бива да се води диалог по този метод - пазаруването на военен аероплан не е като пазаруване на домакинска техника - там се купуват и програмен продукт, образоват се водачи, ставаме част от една групова система ", уточни Дончев.

За думите на президента Румен Радев от Русия, когато той предложи държавното управление да не е срамежливо с цената на газа, вицепремиерът сподели, че цената на газа не се образува от мощно предпочитание, ще търпи еволюция и газовата карта се трансформира доста. Предразсъдъци за цената на газа не би трябвало да има, безапелационен беше Дончев. „ Чудеса се случват в цирка или в малкия екран. В политиката и в стопанската система рядко се случват чудеса”, означи той.

Разходите за праване на къщи за посетители са под 1% от евросредствата, само че абсолтютно несправедливо този скандал поставя леке върху всички европроекти, разяснява още Томислав Дончев. Като дълготраен вицепремиер, който дава отговор за еврофондовете, той съобщи, че има къщи за посетители, отишли при родственици, както и при чиновници на Държавен фонд "Земеделие ". По думите му, това е гнусно. Ако не е обява, която да взриви публичното мнение, нямаме механизъм за инспекция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР