Няма да има прекъсване на изплащането на инвалидните пенсии. Това

...
Няма да има прекъсване на изплащането на инвалидните пенсии. Това
Коментари Харесай

Няма да има прекъсване на изплащането на инвалидните пенсии

Няма да има спиране на изплащането на инвалидните пенсии. Това увериха общественият министър Деница Сачева и шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Още другата седмица ще бъде призната корекция в закона, с която ще се удължат ТЕЛК-овите решения с два месеца след края на изключителната епидемиологична конюнктура. Така пенсиите няма да бъдат спирани и хората ще получат парите си в границите на месеца , изясни Дариткова.

Сачева уточни, че става въпрос за към 5000 души, а Национален осигурителен институт имал подготвеност да изплати средствата да края на месеца незабавно след влизането в действие на закона.



Преди дни от Национален осигурителен институт оповестиха, че на 13 юли изтича удълженият период на инвалидните пенсии по отношение на изключителното състояние. Това бе по този начин, защото в закона бе записано, че ТЕЛК решенията се удължават с 2 месеца след края на изключителното състояние 13 май - надлежно 13 юли.

Сега обаче се предлага ново удължение - с още два месеца, от края на изключителната епидемиологична конюнктура, която за момента е в действие до 31 юли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР