Няма да има предложение от МРРБ за промяна на цената

...
Няма да има предложение от МРРБ за промяна на цената
Коментари Харесай

Без повишение на цените на винетките през 2022 г.

Няма да има предложение от Министерство на регионалното развитие за смяна на цената на винетките през 2022 година, разгласи вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

Той обаче не скри желанието си да се вкарат по-високи тол такси за тежкотоварните камиони.

" В хазната постъпват двойно повече тол такси от лекотоварни коли от колкото от тези, интензивно унищожават пътищата и повече цапат околната среда. Трябва да се върви към повишение на таксите за тежкотоварните коли, които са алегорични в България за разлика от нашите съседи и другите страни в Европейски Съюз ", изясни министър Караджов

Също по този начин той разгласи желание за разширение на обсега към второкласните пътища за камионите.

" Например в случай че един тир влезе в България през Русе той може да отиде до Силистра, да си свърши работата и да се върне без да стъпи по първокачествен път. Ниските такси са в ущърб на нас като страна и общество, тъй като всички имаме потребност от тези пари, с които да се поддържа високо качеството на пътя ", посочи Гроздан Караджов.

По думите му какви да са новите размери на таксите и от по кое време да влязат в действие те ще бъде контрактувано след договаряния с транспортния отрасъл.

" Второто тримесечие на идната година ми се коства една рационална дата за това ", предвижда Караджов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР