Няма да има повишение на цената на билета за ползване

...
Няма да има повишение на цената на билета за ползване
Коментари Харесай

Няма да повишават цената на билета за градския транспорт в Стара Загора

Няма да има покачване на цената на билета за прилагане на услугите на градския превоз в Стара Загора и на днешната сесия на общинския съвет предлагането ще бъде импортирано с промяна.
Вчера отрасловият заместник-кмет Йордан Николов изясни, че първичният вид за покачване е бил препоръчан след отчет и предложение за това от общинското сдружение „ Автобусни и тролейбусни транспорти “.
“След диалози с представители на другите групи в общинския съвет, жителите и кмета Живко Тодоров, взехме решение да поправяме предлагането си и цената да остане 1 лев “, посочи той. Обясни още, че през октомври ще се вкарат електронните карти и автоматизираната система за таксуване за автобусния и тролейбусния превоз в Стара Загора. Предложенията за електронните карти ще са с цена на билета по-ниска от 1 лев. При закупуване на електронна карта от 24 лв. за една линия при 30 пътувания използването на услугата ще бъде 80 стотинки.
„ Ще бъдат гласувани и нови преференциални цени за пътешестване на учащи, пенсионери и хора с увреждания с автобусен и тролейбусен превоз на територията на община Стара Загора. Цените стартират от 18 стотинки за пътешестване. Граждани на възраст над 75 години с пенсия до 350 лв. ще могат да се възползват от карти за гратис пътешестване “, обясни пък ръководителят на най-голямата група в локалния парламент Диян Димитров. „ Стремим се да реализираме една нова, по-висока просвета на пътешестване. Към момента 77% от приходите на сдружението е от закупуване на билети и едвам 7 % от работещите си закупуват месечни карти за прилагане на услугата. Целта ни е да обърнем пирамидата и билета за еднократна приложимост да остане последна алтернатива за хората. Тъй като стопански по-изгодно ще бъде закупуването на пакетна услуга за по-продължителен интервал “, изясни той. Важно съгласно него е общинският транспортьор да може да планува приходите си, а това може да стане след дигитализацията на услугата и закупуването на пакет билети или електронни карти. Предвидено е сдружението да получава ежемесечна дотация до 120 хиляди лв..
Според Мария Динева, ръководител на общинския съвет, решението е рационално, а когато става дума за нарастване, е належащо време, с цел да се изложат финансовите причини и разбори пред жителите.
Припомняме, че цената на билета за градския превоз в Стара Загора не е повишавана от август 2012 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР