Няма да има по-скъпо парно заради заявката за поскъпване на

...
Няма да има по-скъпо парно заради заявката за поскъпване на
Коментари Харесай

Действията на КЕВР в началото на лятото сега пазят от по-скъпо парно заради очакван по-скъп газ

Няма да има по-скъпо парно поради поръчката за повишаване на газа с над 15% от септември и прогнозата за нарастване с 1,86% през октомври, написа в. " 24 часа ".
Причината, съгласно медията, е, че смяната в цената на газа към този момент е пресметната. Именно това докара преди месец до огромни брожения и даже министър председателят Бойко Борисов блесна по тематиката с популизъм, което накара ръководителят на КЕВР Иван Иванов да изясни защо става въпрос.
" Булгаргаз " към този момент изиска през септември природният газ да коства 21,51 лева за мегаватчас. Това е доста под междинната планирана цена при парното за годината. Тя е 30,50 лева за мегаватчас, тъй че не се чака ново нарастване на отоплението от есента и зимата. “Нека на хората да им е ясно, че ние работим, с цел да защитим техния интерес ”, сподели ръководителят на КЕВР Иван Иванов.
КЕВР са пресметнали цената на парното от 1 юли на база на планирани цени на газа на европейските тържища. Така че ножицата сред поисканата в този момент от “Булгаргаз ” цена от 21,51 лева и прогнозната годишна е много отворена.
В сряда в " Труд " разгласи, че парното от есента нараства. Твърдението на вестника се основава на текст в разпоредба, че над 15% смяна в цената на газа води и до повишаване на парното. Но тези 15% важат на годишна база, т.е., когато се надвишат тези 30,50 лева планирана цена, разясниха от КЕВР.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР