Няма да има ограничения в изписването на терапии за хронично

...
Няма да има ограничения в изписването на терапии за хронично
Коментари Харесай

Няма да има ограничения в терапията за хронично болни пациенти

Няма да има ограничавания в изписването на лечения за хронично болните пациенти, това стана ясно след съвещание на Надзорния съвет на Здравната каса.

Председателят Жени Начева заяви, че е направена отстъпка и текстовете, които провокираха неодобрение измежду лекарите, ще бъдат поправени.

По този метод ще се резервира процедурата по изписване на предписания по Здравна каса. Така няма да се постанова хората да вървят по няколко пъти до персоналния си доктор.

Българският лекарски съюз взема решение през днешния ден дали да даде мандат на определени представители да подпишат Националния рамков контракт за 2020.

С 4 милиарда и 700 хиляди лв. ще разполага Националната здравно-осигурителна каса следващата година, което е с 400 млн. лв. повече от тази година. Предвидени са над 2 милиарда лв. за болнична помощ, над 1 милиарда лв. за медикаменти, 180 000 000 за дентална помощ, предава БНР.

Сред най-важните утвърдени промени е нарастването на средствата за извънболнична помощ, което беше искане и на БЛС, с още 12 000 000 лева

За да се стигне до повишение на заплатите, от БЛС оферират приблизително с 18 на 100 да се покачат цените на клиничните пътеки, които са били до момента най-недофинансирани.

Така могат да се покачат цените на към 220 пътеки, които обгръщат всички специалности, в това число и педиатрията, където през годината имаше неодобрение.

Съсловната организацията упорства от следващата година да се понижат с 10 на 100 размерите от активност, заложени в болничната помощ, с цел да се понижат хоспитализациите.

Да отпадне 24-часовото разположение на персоналните лекари, като това бъде регламентирано посредством нормативни текстове, упорства още съсловието. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР