Няма да има обявяване на грипна епидемия в София-град. Това

...
Няма да има обявяване на грипна епидемия в София-град. Това
Коментари Харесай

Няма да има обявяване на грипна епидемия в София-град

Няма да има оповестяване на грипна зараза в София-град. Това удостовери министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков пред публицисти.

Нещата се усъвършенстват. Намаляват случаите. За София град няма да има оповестяване на грипна зараза, защото случаите са малко. За София област към момента има завишаване на случаите, само че там ще се реши дали да има грипна почивка или онлайн образование.

Пречупва се върхът на грипната вълна в страната, акцентира още Хинков и добави, че общата заболеваемост в страната спада.

В Пловдив междусрочната почивка за учениците беше удължена с още два дни - 6 и 7 февруари. Грипна почивка до 7 февруари в това число е оповестена и във Велико Търново. В София област учениците се образоват отдалечено до 7 февруари, в област Ямбол - до 6 февруари, а в област Перник - до 9 февруари.

В днешния ден изтичат към този момент оповестените ограничения в областите Плевен, Смолян, Габрово, Пловдив, Варна, Ямбол, Велико Търново и Хасково. В София-област и Шумен те ще важат до сряда в това число, а в Перник и Пазарджик – до петък.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР