Няма да има ново правителство в състава на този парламент,

...
Няма да има ново правителство в състава на този парламент,
Коментари Харесай

Кедъра: Гласовитите ГЕРБ с петимата им фронтмени чакат в засада да оставят статуквото


Няма да има ново държавно управление в състава на този парламент, безапелационни са представителите на “Голямото жури ” в “Кой приказва ” по " Дарик ".  “Мандат им дай и повече не ги мъчи ” е първата тематика, по която се чуха позициите в ефира на Дарик. Водещият Георги Донков подсети, че изминаха 14 седмици от последните парламентарни избори, в които политиците не могат да ни извадят от безтегловност.

“Няма да има мандат за “Демократична България ”, ще бъде даден или на Българска социалистическа партия, или на “Български напредък ”, чака спортният публицист и коментатор Камен Алипиев-Кедъра.

По думите му българските политици не се научиха, че те са назначени от народа и че би трябвало да оказват помощ на държавата да върви напред.  “Всичко, което чуваме сега, като най-гласовити са от с техните петима фронтмени, всичко работи за тях. Те вършат по този начин, че от всеки скандал да извадят компромати, съответно против “Продължаваме смяната ”. Те чакат от засада, с цел да създадат свое ново държавно управление и да оставят статуквото каквото е и да не им разбърка всичките игри, които направиха 12 години ”, акцентира Алипиев.

Според журналиста Еми Барух  “това, че не може да има постоянно държавно управление в този състав на кабинета, беше ясно през цялото време и в случай че човек слуша изказванията на всяка една от петте парламентарно показани партии (пропускам “Възраждане ” и Български напредък ”, просто не ги броя тях), това, което всеки един декларира, е много по-просто от обикновена игра на табла ”. По думите ѝ партиите няма по какъв начин да създадат нещо свястно като композиция. “Играта е на Румен Радев, за какво толкоз бави топката ”, попита Барух.

Според социолога Георги Медаров, в случай че има избори, както чака, резултатът няма да е доста по-различен.  “Румен Радев от една страна се възползва от тази обстановка, само че от друга - тя му е поднесена. В момента към него се генерира отрицателна сила и в случай че преди силата му беше да се харесва на всички, в този момент това става неговата уязвимост. Има проблем с легитимността ”, заключи социологът.

Еми Барух добави, че войната в Украйна “беше катализатор за връзките към Румен Радев, тъй като преди да бъде на този декор, като че ли за множеството хора той седеше ловко центристко сплотяващ ”.

Водещият Георги Донков напомни, че в отчета на Държавния департамент, излязъл тъкмо преди Нова година, доста ясно се споделя по какъв начин е пристигнал Радев на власт - благодарение на Кремъл.

“Може би в действителност е нужно някой да ни чука канчетата извън ”, разяснява Алипиев. 

На въпрос на Донков дали гостите са съгласни, че от доста време страната е със наследник екран, с надпис “error 404 ”, издателят Светлозар Желев отвърна: “Наистина е по този начин, изключително през последните десетина години и повече. Връзката сред политическия хайлайф, класа, или по-точно - олигархия, и народа, е тотално скъсана. Тя не съществува. Политическата олигархия има вяра в естествената тъпотия на народа. Падаме със страшна мощ към дъното. ”

“Има звук в ефира на България, разговор не съществува ”, безапелационна е Еми Барух.

Камен Алипиев пък съпостави народа като държание с агитките на няколко футболни клуба и “всеки ненавижда другия ”. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР