Няма да има нито един съветник от Държавна сигурност в

...
Няма да има нито един съветник от Държавна сигурност в
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Няма да има съветници от Държавна сигурност във външното министерство

Няма да има нито един консултант от Държавна сигурност в екипа на Министерството на външните работи ", съобщи пред публицисти в Народното събрание Тошко Йорданов от " ИТН ". Той не отговори на въпрос на " Дневник " дали са предвиждани такива назначения и в случай че да по кое време са анулирани.

Повод за въпросите към Йорданов стана информация,, съгласно която министърът на външните работи Теодора Генчовска (от квотата на " ИТН " ) е почнала назначението на някогашния началник на ДАНС Петко Сертов, както и четирима сътрудници на някогашната Държавна сигурност.

През 2014 година Петко Сертов е бил разгласен за търсене, откакто липсващ на 5 декември и.

Според информация на " Клуб Z " четиримата сътрудници на някогашната Държавна сигурност, които са били в развой на назначение, са ( " Дневник " препубликува данните, събрани от изданието):

Петьо Петев , роден през 1956 година, конфиденциален помощник " Динов " от Първо основно ръководство на Държавна сигурност. Началник на кабинета на министъра. Засега е прочут с това, че гони всичките си гости, които не се обръщат към него с " лекар Петев ". Изключение прави за министърката, несъмнено. Петър Воденски , роден през 1951 година и конфиденциален помощник " Велинов " към Генералния щаб на Българската национална войска.

Иван Петров , роден през 1953 година, конфиденциален помощник " Балинов " на Първо основно ръководство на Държавна сигурност.

Лъчезар Петков , роден през 1949 година, който изяснява на сътрудниците си, че чака предопределение в управлението на министерството, което би било скандално поради преклонната му възраст.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР