Няма да има никакъв референдум в Русия по въпроса за

...
Няма да има никакъв референдум в Русия по въпроса за
Коментари Харесай

Глас от Русия - няма да има референдум за Курилските острови

Няма да има никакъв референдум в Русия по въпроса за присъединението на Курилските острови към Япония, съобщи Антон Морозов, член на Комисията по интернационалните въпроси към съветския парламент (Дума) пред организация РИА Новости.
Изявлението му беше предизвикано от телевизионно изявление на японския министър-председател Шиндзо Абе, в което той сподели, че Япония има искания за Южните Курили, само че позицията ѝ по териториалния спор с Русия не допуска изселване на живеещите там руснаци.
Абе ще посети Москва този месец, като за ориентировъчна дата на визитата се сочи 21-ви януари. Той се срещна преди няколко месеца в Сингапур с съветския президент Владимир Путин и двамата се договориха да ускорят договарянията за сключване на кротичък контракт въз основа на взаимната съветско-японска декларация от 1956-та година.
" Руската федерация има извънредно ясна позиция по въпроса с Курилските острови. Този териториален въпрос изобщо не се преглежда. Предлагаме на японската страна да подписа кротичък контракт без всевъзможни условия. Ако те не се съгласят на това, то това е техен избор. Но никакъв референдум и предаване на територията на Курилските острови няма да има ", беше безапелационен Морозов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР