Няма да има негативно отражение за лечението на децата в

...
Няма да има негативно отражение за лечението на децата в
Коментари Харесай

Жени Начева: Промените няма да имат негативно отражение за лечението на деца в чужбина

Няма да има отрицателно отражение за лекуването на децата в чужбина, а просто ще се съчетаят най-хубавите практики на касата и на Фонда, уточни зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева в предаването „ Тази сутрин” по bTV във връзка промяната в здравния бранш.

По думите на зам.-министъра в активността на Фонда за лекуване на деца, Комисията за лекуване в чужбина и Агенцията по трансплантации е имало пропуски и е настъпил момента за смяна.

Снимка: btvnovinite.bg

Според измененията, Агенцията по трансплантации и медицинският одит се сплотяват в Агенция за медицински контрол.

Закриват се Фондът за лекуване на деца и Комисията за лекуване в чужбина, а активността им минава към касата.
Не е ясно, дали Общественият съвет към фонда ще остане.

„ Досега децата и фамилиите им търсеха единствено предложения, подаваха документи и в Касата и във Фонда. След промяната на едно място ще се подават документи, работата с родителите и децата ще се облекчи. Лечението, обвързвано с трансплантациите, ще се реализира от Касата – още веднъж от един източник на финансиране ", означи Жени Начева.

„ Предвиден е трансфер от бюджета към Фонда за лекуване на деца от 14 милиона лв. и още 2 милиона за Комисията за лекуване в чужбина. Касата ще продължи да финансира тези структури. Това ще помогне да се усъвършенства административния потенциал без да се нарушат функционалностите и контрола, които двете структури са изпълнявали “, акцентира Начева.

Снимка: btvnovinite.bg

Чистата администрация на Агенцията по трансплантациите ще премине към новата институция – Агенция медицински контрол, сподели тя. По думите й ще се вкарат нови правила за цялостна бистрота за активността на Здравната каса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР