Няма да има наказани за смъртта на пилота Валентин Терзиев.

...
Няма да има наказани за смъртта на пилота Валентин Терзиев.
Коментари Харесай

Без наказани за смъртта на пилота на МиГ-29 Валентин Терзиев

Няма да има осъдени за гибелта на водача Валентин Терзиев. Това показват от Министерството на защитата в доклада си за свършеното през трите месеца. Пилотът на МиГ-29 почина през лятото на 21-ва година по време на образователни стрелби.

От Министерството показват, че Военно окръжна  прокуратура е прекратила наказателното произвеждане против длъжностни лица. Без да показва аргументите. А заради изтекла отминалост министерството счита, че към този момент е невероятно да се търси дисциплинарна и друга отговорност за гибелта подполковник Терзиев и за загубата на самолета МиГ-29.

До 2022-ра година единствен обвинен беше заместник-командирът по летателната подготовка на авиобаза " Граф Игнатиево " полк. Методи Орлов. Прокуратурата уточни, че има доказателства, че са нарушени разпореждания, документи. Методи Орлов не е извършил задължението си да подреди преустановяване на образователната пукотевица по целта, когато самолетът МиГ-29 е снижил под 4000 метра височина. Заради случая Орлов беше упрекнат и в нанасянето на обилни вреди на Министерството на защитата за над 9 млн. лв..

Месеци след случая дамата до Валентин Терзиев – Димитрина Попова – изрази терзание, че инспекцията " се отдалечава доста от времето да бъдат повдигнати отговорности и съответните санкции ". Попова съди министерството за неизплатени близо 70 хиляди лв. поради 3 хиляди часа изключителни наряди. Това стана през сина на Валентин Терзиев, който е негов директен правоприемник. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР