Няма да има лимити за профилактичния преглед при личния лекар.

...
Няма да има лимити за профилактичния преглед при личния лекар.
Коментари Харесай

Oтпадат лимитите за профилактичните прегледи при личните лекари

Няма да има предели за профилактичния обзор при персоналния доктор. Направленията на джипитата постоянно не доближават, само че лекари и Здравната каса се договориха да разделят пациентите, които идват единствено за профилактика от тези с съответно недоволство и им се назначават спомагателни проучвания.
Всеки здравноосигурен един път в годината има право на профилактичен обзор при персоналния доктор. Той включва разнообразни неща според от възрастта и здравето ни, само че най-общо: анамнеза - или роман на пациента за здравето му, кардиограма и проучване на урина, а един път на пет години и цялостна кръвна картина.

Има хора, които най-редовно си взимат направление за профилактичен обзор има и такива, които споделят " аз съм здрав ". И тогава към този момент ти си този, който споделя " ти си здрав, но пушиш по 40 цигари дневно, дай да забележим какво се случва с теб ", споделя общопрактикуващият доктор Емилия Крилчева. пред Нова телевизия

От идната година организацията на медиците и Здравната каса дават обещание да няма обстановка, в която да желаяме профилактичния си обзор, а персоналният доктор да ни отговори, че няма посоки. „ Колкото от българските жители решат да изпълнят своето обвързване да създадат годишен профилактичен обзор и посетят персоналния си доктор, той ще бъде направен”, разяснява ръководителят на Българският лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

„ Няма да има напрежение или проблем с обезпечаване на профилактичната дейност”, добавя ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева.

Остават обаче рестриктивните мерки в броя на направленията, в случай че отидем при персоналния си доктор с проблем и той би трябвало да ни насочи към експерт. На езика на администрацията това се назовава " регулативен стандарт ". „ Когато ние имаме регулативен стандарт на тримесечие, би трябвало да се включим в него и нормално от острите болести не оставаха средства за профилактичните изследвания”, разяснява джипито Николай Колев.

Намерението би трябвало да се гласоподава дефинитивно в края на месеца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР