Няма да има конституционни промени под български диктат нито сега,

...
Няма да има конституционни промени под български диктат нито сега,
Коментари Харесай

Мицкоски: Няма да има конституционни промени под български диктат

„ Няма да има конституционни промени под български диктат нито в този момент, нито в бъдеще, когато ВМРО-ДПМНЕ ще направи държавно управление, в случай че не се трансформират събитията ”, сподели ръководителят на опозиционната партия Християн Мицкоски, съгласно който това, че министър председателят и ръководител на СДСМ Димитър Ковачевски да продължава да упорства да бъде обезпечено болшинство от две трети в Народното събрание за измененията в конституцията, е „ политиканство ”, оповестява Българска телеграфна агенция.

Мицкоски, който от няколко седмици започва акцията „ Важно е! Промените зависят от вас ”, обикаляйки обитаеми места в страната с кметове на ВМРО-ДПМНЕ, през днешния ден беше в община Щип. Премиерът Димитър Ковачевски от своя страна участва на събор в манастира „ Св. Димитър ” в с. Селце, община Прилеп.

Президентските и парламентарните избори, които би трябвало да се проведат през идната година, се трансфораха в една от водещите тематики в страната, освен поради другите позиции по това дали те да бъдат извършени едновременно, само че и в цялостната политическа лексика.

„ Изминаха повече от 15 месеца (откакто стана ясно, че би трябвало да бъдат направени промени в конституцията), малко повече от 5 месеца има до акцията за президентските избори, ще забележим и за парламентарните. Оставаме фокусирани върху желанието си за исторически (изборен) резултат ", сподели през днешния ден Мицкоски, съгласно който на президентските избори претендентът на опозицията ще поведе със 100 хиляди гласа пред съперника си.

„ Победата на СДСМ и европейския фронт на президентските избори следващата година ще бъде първото проваляне на антиевропейската идея. Кандидатът на СДСМ ще завоюва президентските избори. Защото жителите не желаят нова изолираност, младежи да напущат страната, не желаят застой и неустановеност. С успеха ще подсигуряваме, че посоката на страната ще остане европейска. Победата на СДСМ и европейския фронт на парламентарните избори и образуването на новото проевропейско държавно управление от СДСМ ще бъде второто проваляне на антиевропейските политици. Защото жителите желаят европейско бъдеще, по-високи заплати, по-добър стандарт на живот, желаят младежите да градят бъдещето си в европейска страна, вкъщи, в родината си. Това ще бъде победа за напреднала, богата, мощна, европейска Македония ”, сподели на събитието, в което взе участие, Ковачевски.

Председателят на опозиционната партия Християн Мицкоски, който в последната седмица настояваше за лидерска среща, на която да бъдат избрани датите за изборите, което Ковачевски отхвърли, удостовери, че приема диалозите да бъдат в границите на работни групи в Народното събрание и прикани Ковачевски да дефинира участниците в работните групи.

„ От това, което видяхме до момента, Ковачевски е потвърден страхливец, бяга от избори, бяга от диспути, бяга от журналистически въпроси, непрестанно бяга от нещо. Ако го е боязън (от лидерска среща), дано дефинира хора, които са подготвени да седнат с хората от ВМРО-ДПМНЕ и да приказват, тъй като след няколко месеца имаме два основни процеса за бъдещето на Македония, а точно президентските и парламентарните избора “, уточни Мицкоски.

През идната година в Северна Македония - март - април, би трябвало да се произведат президентски, а през май - юни - и парламентарни избори. Според опозицията двата избора би трябвало да се произведат дружно по финансови съображения. Според ръководителя на Народното събрание Талат Джафери обаче единствената допустима дата да бъдат спазени условията на Избирателния кодекс и изборите да са на една и съща дата, е вторият кръг на президентските избори и парламентарните избори да бъде на 5 май, Великден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР