Няма да има компенсация през декември за небитовите потребители заради

...
Няма да има компенсация през декември за небитовите потребители заради
Коментари Харесай

Компенсации за бизнеса заради цената на тока през декември няма да има

Няма да има отплата през декември за небитовите консуматори поради рекордно високите цени на електрическата енергия . Това стана ясно от изявление на служебния министър председател Стефан Янев.

Припомняме, че след митинги на работодатели и синдикати в края на ноември кабинетът одобри мярка, по силата на която бизнесът получава помощ от 110 лв. на мегаватчас. Въпросната скица обаче бе годна единствено за месеците октомври и ноември .

Защо няма да има сходни дейности и през последния месец на годината ? Прозаичният отговор - не се знае от кое място ще се вземат пари, се разбра от думите на Янев.
 Ковачева изиска от КЕВР да не подвига цените на тока и парното
Ковачева изиска от КЕВР да не подвига цените на тока и парното

Като аргумент по тази причина тя уточни ускорените инфлационни процеси

" Мярката, която служебният кабинет предприе за октомври и ноември, доста елементарно може да бъде приложена и за декември . Тогава обаче служебният кабинет направи доста точна оценка от кое място и с какви средства ще можем да разполагаме ", отговори на въпрос на Мартин Димитров от " Демократична България " Янев.

В момента обаче обстановката била радикално друга - нямало изясненост за бюджета . А по отношение на концепцията страната да връща към бизнеса част от свръхпечалбите на държавните енергийни сдружения като АЕЦ " Козлодуй " да вземем за пример - чака се утвърждение на Европейската комисия, защото това би се приело за непозволена държавна помощ.
 Бизнесът изиска 190 лева отплата за цените на тока за декември
Бизнесът изиска 190 лева отплата за цените на тока за декември

Работодателите оферират и от 1 януари да се създаде ново ценово решение на КЕВР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР