Няма да има извънредно заседание на парламента за оставката на

...
Няма да има извънредно заседание на парламента за оставката на
Коментари Харесай

След коалиционния съвет: Закон за КПКОНПИ най-рано другата седмица

Няма да има изключително съвещание на Народното събрание за оставката на Цацаров, вземат решение по кое време ще я гледат на Председателски съвет в сряда
Законопроект за делене на КПКОНПИ на две обособени комисии ще има най-рано другата седмица. До края на тази подобен няма да бъде импортиран. Това стана ясно след съвещанието на съвета на обединението, който е разискал концепциите на ръководещите за правосъдна промяна.

На него са били дискутирани законопроектите за смяна в КПКОНПИ и за закриване на спецправосъдието, а сътрудниците са приели и концепциите на правосъдния министър Надежда Йорданова в тази посока, оповестява „ 24 часа “, цитирайки свои източници.

 По окончателните текстове на законопроектите обаче текат последни разяснения, като четирите партии ще се придържат към концепциите, които записаха след експертните работни съвещания по правене на управническата стратегия.

Управляващите възнамеряват да разделят антикорупционната комисия на две обособени - една, която да проверява корупцията, и втора за лишаване на нелегално добито имущество и спор на ползи.

Няма да има изключително съвещание на Народното събрание на следващия ден във връзка импортираната оставка на шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров, разкриха от ръководещата коалиция. Кога ще бъде прегледана тя в пленарната зала - това ще бъде решено на съвещанието на Председателския съвет рано в сряда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР