Няма да има градски дербита на 1/2-финалите в турнира за

...
Няма да има градски дербита на 1/2-финалите в турнира за
Коментари Харесай

Пловдив срещу София на 1/2-финалите за Купата на България

Няма да има градски дербита на 1/2-финалите в шампионата за Купата на България по футбол. Вместо това ще има два конфликта сред отбори от Пловдив и София. Това отреди тегленият довечера чоп за предпоследната фаза на втората по значителност конкуренция у нас.

Двойките, които ще излъчат финалистите, са " Ботев " (Пд) - " ЦСКА-София " и " Локомотив " (Пд) - " Левски ". Първият дуел е повтаряне на миналогодишния 1/2-финал в шампионата, в който " жълто-черните " отстраниха " алените " след трагичен реванш на " Българска войска ". Във финала " канарчетата " отстъпиха с 0:1 пред съгражданите си от " Локо ", които в този момент имат шанса да станат първият тим след " Литекс " през 2008-2009 година, защитил трофея си.

Полуфиналите този сезон би трябвало да се изиграят идващия месец, стига ситуацията в страната да разрешава естественото осъществяване на спортни мероприятия. Първите мачове са планувани за интервала 7-9 април в Пловдив, а отвените срещи - за 21-23 април в София, като съответните дати ще бъдат конкретизирани в допълнение.

Заради изключителните ограничения против разпространяването на ковид даже самото изтегляне на жребия беше преместено от постройката на национална футболна база в столичния кв. " Бояна " и се организира в студиото на телевизия " Диема спорт ". В церемонията участваха единствено трима души спортната журналистка Валерия Видева, ръководителят на ПФЛ Стефан Капралов и шефът на спортно-техническия отдел на БФС Неделчо Михайлов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР