Няма да има глоби за училищните директори и за учителите

...
Няма да има глоби за училищните директори и за учителите
Коментари Харесай

Няма да глобяват директори и учители, ако децата не носят маски в училище

Няма да има санкции за учебните шефове и за учителите при неносенето на от учениците в учебните заведения, само че шефовете дават отговор за всичко, което се провежда в учебните заведения. И няма шеф, който да не следи сега прецизно за хигиената, за дезинфекцията и за оптималната раздалеченост сред учениците. Това сподели Диян Стаматов - ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура, и шеф на столичното 119-о Средно учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов ", представен от БГНЕС.
Той е взел участие в среща в Министерството на образованието и науката. На нея шефове на учебни заведения, обществените сътрудници в образованието, представители на МОН, Министерство на здравеопазването и РЗИ, са разискали дали ще има санкции за учебните шефове и за учителите, в случай че учениците не съблюдават противоепидемичните ограничения и не носят защитни в учебните заведения.
 Вълчев: Няма да има отдалечено образование в цялата страна, ще се затварят обособени учебни заведения и райони Вълчев: Няма да има отдалечено образование в цялата страна, ще се затварят обособени учебни заведения и райони
Далеч сме от % на заболеваемост, който да постанова затварянето на образователни заведения. Това съобщи в Свищов през днешния ден министърът на образова...
На срещата е станало ясно, че " ще има така наречен неочаквани инспекции, както и по сигнал, които ще ги вършат РЗИ, само че не и за неносене на маски от учениците ".
" На учениците минимум по 10 пъти дневно им се повтаря от преподавател, от шеф - да носят маски в учебно заведение. И за тях няма да има наказания, само че е добре всички възпитаници да се защищават, с цел да защитят своите учители и по-възрастни родственици. Ако децата прекарват по-леко от ковид, това не е по този начин при по-възрастните хора ", разяснява Диян Стаматов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР