Няма да има доставка на танкове Леопард 2 засега. Това

...
Няма да има доставка на танкове Леопард 2 засега. Това
Коментари Харесай

Няма бойни танкове за Украйна засега

Няма да има доставка на танкове " Леопард " 2 към този момент. Това стана ясно от срещата на контактната група за Украйна, която се организира в американската база в немския град Рамщайн през днешния ден. Германия отхвърли обвиняванията, че единствено тя блокира доставката на бойни танкове за Украйна.  Сред западните съдружници няма единно мнение по въпроса, акцентира министърът на защитата Борис Писториус на днешната среща в американската база " Рамщайн " с присъединяване на представители на близо 50 страни.

Впечатлението, че има обединена интернационална коалиция и че Германия пречи, е неправилно - сподели Писториус в границите на конференцията за Украйна във военната база на Съединени американски щати в Рамщайн. Западните съдружници нямат единно мнение по въпроса за доставка на танкове. Германското държавно управление ще вземе решение за доставката на бойни танкове в съвещания с сътрудниците си във допустимо най-кратък период. Според Писториус той е провел инспекция на запасите от бойни танкове " Леопард " 2  " за всеки случай ". Полша и Финландия към този момент оповестиха желанието си да доставят танкове в границите на европейския алианс.

Според специалисти Съединени американски щати са разорачовани от позицията на Германия, защото Вашингтон ще достави на Украйна защитни бронирани машини и очакваше бойните танкове да бъдат дадени от Европа. Отношенията са под нулата, споделят наблюдаващи. Ясно е, че през днешния ден няма да бъде решен въпросът с танковете.

На пресконефренция след края на срещата военният министър на Съединени американски щати Лойд Остин изброи всички оръжия, които ще дадат страните от контактната група за Украйна. Не става дума единствено за Украйна, става дума за сигурността на Европа и на целия свят, уточни той. Съединени американски щати отпускат помощ от 2,5 милиарда $, която  е най-голямата до момента. Германски военни обявиха обаче, че до момента в границите на една година Бундесверът не е получил нови попълнения на мястото на оръжието, което е дал на Украйна от личните си ресурси.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР