Няма да има "червена метла" за служителите в администрацията на

...
Няма да има "червена метла" за служителите в администрацията на
Коментари Харесай

Паргов увери, че няма да има червена метла в столичната администрация

Няма да има "червена метла " за чиновниците в администрацията на Столичната община, дано спрат да ги плашат. Това съобщи водачът на "БСП - София " и лидер на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов. Според него парите от налозите и таксите би трябвало да бъдат връщани от общината под формата на грижа за хората. Той настоя за повече независимост на районните кметове в ръководството на бюджетните средства, като означи, че това е концепция на Българска социалистическа партия от над 20 години.

"Има два метода това да се случи. Първият е чисто законодателен. За това обаче липсва нужното болшинство в Народното събрание, което да гласоподава промени в серия от закони. Тоест няма политическа воля в Народното събрание. Вторият е по-лесен. За него е нужна политическа воля в Столичния общински съвет ", сподели социалистът пред Българска национална телевизия. Той попита за какво сред 20 и 40% от налозите и таксите, които влизат в централния бюджет от регионите, да не бъдат връщани там под формата на вложения за ремонт на вътрешнокварталните улици, за облагородяване на междублоковите пространства или създаване на детски площадки. Така част от налозите и таксите, които жителите заплащат, може да влизат в бюджета на региона под формата на финансови вложения. По този метод хората ще видят грижата на общината за тях.

Паргов още веднъж увери, че Българска социалистическа партия няма никакво желание да подвига налозите и таксите в столицата. По думите му бюджетът последните години е изцяло задоволителен, а казусът е в метода на разходването му. Затова е нужна смяна в модела на ръководство и по-ефективно обмисляне на разноските за решение на съответните проблеми на хората.

През 2015 година от левицата насочили вниманието към кварталите, а до ден сегашен претендентът на ГЕРБ за нов мандат Йорданка Фандъкова експлоатира тази тематика. Това значи, че социалистите са разкрили проблем, за решаването на който би трябвало да работят всички. Ако всяка година Столичната община възнамерява 50 млн. лв. в бюджета за ремонт на кварталната инфраструктура, за идния 4-годишен мандат на новия Столичен общински съвет ще бъдат оправени 400 км от уличната мрежа, счита претендентът за общински консултант. "Защо да не планираме построяването на 10 чисто нови детски градини през идващите 4 години? Цената за строителството на една е към 2,5 млн. лв.. Така ще имаме малко над 1000 нови места за деца в градините и ще понижим дефицита? " предложи той.

Широко разтвореното ветрило в поддръжка на гражданския претендент Мая Манолова е доказателство за огромната непоносимост на хората към досегашното ръководство, регистрира Паргов. "Мая Манолова се съобщи в последните години като гласа на народа. Като личността, която обръща внимание и на най-малките проблеми и търси способи да ги взема решение. Тя има големия късмет след 3-ти ноември да продължи да го прави, само че към този момент в ролята си на кмет на София ", предвижда той. И добави, че неуспехът в ръководството на ГЕРБ в столицата през последните години се дължи на неналичието на бистрота, професионализъм и грижа за хората.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР