Няма да има червена метла за служителите в администрацията на

...
Няма да има червена метла за служителите в администрацията на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Парите на хората от данъци и такси трябва да им се връщат под формата на грижа

Няма да има " алена метла " за чиновниците в администрацията на Столична община, дано спрат да ги плашат, съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София и лидер на листата на социалистите за общински съветници

Парите на хората от налози и такси би трябвало да им бъдат връщани под формата на грижа от страна на Столична община. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София и лидер на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов в ефира на Българска национална телевизия. Той разяснява и опцията за повече независимост на районните кметове в ръководството на бюджетните средства. Калоян Паргов означи, че това е концепция на Българска социалистическа партия от над 20 години.

" Има два метода това да се случи, изясни той. - Първият е чисто законодателен. За това обаче липсва нужното болшинство в Народното събрание, което да гласоподава промени в серия от закони. Тоест няма политическа воля в Народното събрание. Вторият е по-лесен. За него е нужна политическа воля в Столичния общински съвет. Защо сред 20 и 40% от налозите и таксите, които влизат в централния бюджет от регионите, да не бъдат връщани там под формата на вложения? Мога да дам съответен образец. В " Лозенец ", да речем, сумата от налози и такси, които заплащат живеещите там, е 25 милиона лв.. Говоря условно. Защо да вземем за пример 30% от тях да не бъдат връщани в региона под формата на вложения за ремонт на вътрешнокварталните улици, за облагородяване на междублоковите пространства, за създаване на детски площадки. Ето по този начин част от налозите и таксите, които жителите заплащат, може да влизат в бюджета на региона под формата на финансови вложения. По този метод хората ще видят грижата на Столична община за тях ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР