Няма да им вляза в тона, нея я отстраниха когато

...
Няма да им вляза в тона, нея я отстраниха когато
Коментари Харесай

Бойко Борисов отказва да влезе в тона на Нинова

Няма да им вляза в тона, нея я отстраниха когато беше зам.-министър. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за това че корупцията е овладяла страната.

" В никакъв случай не би трябвало да се оставят партиите в ръцете на алените олигарси. Този закон за дотациите Българска социалистическа партия го направи, не съм го направил аз ", сподели Борисов пред публицисти в Добруджа, където участва на откриването на нов цех за преправка на слънчоглед.

Посещението в завода в село Карапелит бе излъчено онлайн в обществената мрежа Facebook. По-късно, още веднъж онлайн бе предавано и от автомобила, който министър председателят шофираше независимо, а кметът на Варна Иван Портних обясняваше за квартал " Владиславово ". Един от мненията до видеото бе: " Дошли са хора, които не работят в завода, с цел да се снимат с премиера ".

По време на разходката си из завода Борисов бе осведомен от управлението на фабриката, че всички преработватели (в Европа - б.р.) към този момент имат сериозен проблем със суровината. Част от казуса е съглашението на Европейски Съюз с Украйна (за свободна търговия). Украйна изнася за целия Европейски Съюз свободно, само че си постави експортни такси за суровините - може да продават подготвена продукция, само че слънчогледа си не го продават, разясни ръководителят на завода.

" Навремето това не се е знаело ", сподели в отговор министър председателят, който е трети мандат на този пост. От диалога им стана ясно, че се чака преразглеждане на контракта с Украйна да я задължат да отпаднат тези експортни такси, с цел да има еднакъв старт.

" Изнасят за целия Европейски Съюз, Китай чак кораби шрот, не стига слънчоглед - внасят, за жалост - внасят и служащи, заключи обстановката министър председателят.

По време на визитата си в рафинерията Борисов посочи, че от ден на ден би трябвало да се подвигат приходите, заплатите, с цел да се връщат българските служащи. Дуалното образование се оказа продуктивно, с изключение на за експорт, работят и за българския пазар. Ние строим нови фабрики, това е индустриализация на страната, сподели Борисов в навечерието на второто десетилетие на 21-ви век - много след индустриалната ера.

" Хората са удовлетворени, единствено би трябвало да ги задържим в района - това е златна Добруджа ", сподели Борисов и разясни, че 80% от износа на тоя цех е за Европейски Съюз, Китай и под дърво и камък. Понеже всеки ден откривам по един нов цех, да благодаря на служащите. Ако нямаше качеството на вашия труд и продукцията, която изкарвате, ще пристигна вложителя, ще направи една постройка и това ще е. Това че влага отначало, е тук, е с помощта на вас ", сподели Борисов и за следващ път се обърна към управлението на завода: " Колегата да подвига заплатите повече, тъй като имаме проект ".

Той изиска българите да получават по-високи заплати, с цел да не имигрират и да се постанова да внасяме служащи от Украйна и Беларус.

" Лентите нема да ги вършиме от трикольорче, ще ги извършите сини, червени, бембени, щото приказват по тая тематика ", посъветва Борисов хората, които бяха подготвили тържественото разкриване на новия цех.

В рафинерията инженеринга е турски, а помпите и машините са главно немски и италиански. Там се преработват над 500 т на ден слънчоглед и от тази година към този момент и внасят слънчоглед. " От 3-4 година насам индустриалните мощности безусловно се утроиха в България. Ежемесечно над 3 млн. литра износ имаме единствено ", сподели шефът на предприятието. Сектор маслопреработка не беше предпочитан, чакаме с новия програмен интервал да успеем да аплайваме и да има повече слънчоглед, добави той.

По време на визитата в завода участваха и министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР