Няма да ходя на дебат-дискусия, защото ме заплашват със SMS-и.

...
Няма да ходя на дебат-дискусия, защото ме заплашват със SMS-и.
Коментари Харесай

Щом НОЩ не иска да дебатира, конспирациите триумфират

Няма да отивам на дебат-дискусия, тъй като ме заплашват със SMS-и. Тези неща се приказват на симпозиуми и конгреси, тогава някои сътрудници, които доста приказват пред медиите, мълчат. Така може да бъде систематизирана реакцията на националния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и сътрудника му началник на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев по отношение на предлагането на доцент Атанас Мангъров и още петима негови сътрудници за дебат-дискусия с Националния действен щаб (НОЩ) на тематика COVID-19.
Хората, които провокираха НОЩ на спор, въобще не са инцидентни. Освен доцент Мангъров, измежду тях са патолог номер 1 в България доктор Стоян Алексов, както и един от хората с максимален опит в България във връзка с епидемии, който е работил в гореща зона на ебола в Конго – доктор Георги Тодоров.
Разбира се, всеки има право да не отиде на спор. Но когато обясненията за какво не се заключват в това, че някой го заплашват и в това кой какъв брой е експерт, нещата несъмнено са сбъркани!
България живее в задоволително огромна зараза от дивотия. Един спор на хора с специалности и трофеи на учени може единствено да помогне! Такъв спор умерено може да бъде проведен хем във формат, който е осведомителен, хем във формат, който не е настойчив. Ако обаче някой от въпросните учени не може да надмогне егото си или го е боязън, че тезата му не би издържала, тогава казусът е още по-голям! Защото тук приказваме за мощен публичен интерес – приказваме за наложени права на живот, които са съобразени точно с научна теза!
За ковид още не знаем доста неща! Но всеки ден научваме по нещо ново. А щом имаш повече познание, неизбежно идват и измененията – най-много в метода и усещането.
В разногласието се ражда истината! Тази максима е безконечна и неизменима. Когато няма разнообразни гледни точки, тръгваме по пътя на непогрешимостта, а хората по този път не стигат до средата! Това е историческа аксиома, неведнъж потвърждавана и в науката. Не вярвате – единствено образецът, че Земята е плоска, е задоволителен.
Затова и учените имат едно главно предопределение – да не разрешават Земята да стане по-плоска, в сравнение с така и така е. Важи и за българските учени. Иначе на напред във времето излизат мутрите и простите органи, без значение дали женски по физична формулировка или мъжки от позиция вид " темперамент ". И тогава изравняването става тотално, освен това на доста ниска височина!
А в случай че доцент Кунчев има каквито и да е доказателства, че е заплашван от хората, които го канят на спор, дано се обърне към полицията и прокуратурата! Иначе става въпрос единствено за политика, а политиката в науката е като катрана в кацата с мед!
Автор: Ивайло Ачев
Още: " Щаб Ден против Щаб Нощ - дано в действителност се сблъскат на ничия земя "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР