Няма да го намерите на официалните географски карти, дори няма

...
Няма да го намерите на официалните географски карти, дори няма
Коментари Харесай

Бермудският триъгълник - Гробницата на Атлантида

Няма да го намерите на формалните географски карти, даже няма да знаете по кое време сте пресекли линията, само че Бермудският триъгълник съществува и е място, където дузина кораби, самолети и хора са изчезнали, без действително пояснение за това. Бермудският триъгълник е едно от двете места на Земята - другото е област, наречена Дяволско море, намираща се до източното крайбрежие на Япония, което има сходна загадъчна известност и където същинският Север и магнитният Север съответстват, което прави отчитането на компасите рисково и рисковано.

През годините доста екзотични теории са били излагани, с цел да обяснят какво се е случило с изчезналите кораби, самолети, хора. Някои от изгубванията са били приписвани на големи морски чудовища, на отвличания от извънземни, на съществуването на тайнствено трето измерение, основано от незнайни същества и така нататък Ето и някои от най - публикуваните теории:

Извънземните и Атлантида

 Бермудският триъгълник - Гробницата на Атлантида

Като регион с едни от най-популярните случаи на НЛО наблюдения, не е чудно, че отвличанията от извънземни са публикувано пояснение за изгубванията в Бермудския триъгълник. Смята се също, че този регион е портал към други планети. Мнозина имат вяра, че Бермудският триъгълник е регионът на изгубения град на Атлантида и останките от неговите напреднали технологии. Известният медиум Едгар Кейси споделя, че Атлантида е било място на доста съвременни технологии, в това число и на смъртоносно лазерно оръжие, което в последна сметка е унищожило града.Кейси предсказва, че учените ще открият западния бряг на Атлантида наоколо до крайбрежието на Бимини на Бахамските острови, и това се случва през 1968 година

Първоначално учените и археолозите, които изследват обекта, прочут като „ Пътят на Бимини ” смятат, че той е естествено зародил. При последните проучвания, обаче, са открити доказателства в поддръжка на концепцията, че камъните, които го построяват са завършени и сложени там като стена. Тези открития поддържат концепцията на Кейси за съществуването на Атлантида. Според легендата, градът на Атлантида разчита на силата на специфични енергийни кристали, които бяха могли да бъдат извънредно мощни. Освен от Кейси тази концепция се поддържа и от доктор Рей Браун през 1970 г, който открива огромна подводна кристална пирамида.

Смята се, че съставящите пирамидата енергийни кристали са променено положение на някакъв тип и изпращат лъчи на сила, които объркват навигационните принадлежности или водят до разпадането на съставни елементи на кораби и самолети.

Магнитни аномалии

Брус Гернон развива теорията, че регионът на Бермудския триъгълник е мястото, където мощни електромагнитни стихии идват от вътрешността на Земята като разрушават повърхността и навлизат в атмосферата, където изчезват, оставяйки електронна мъгла. Според Гернон, шведски академик е разкрил, че магнитните сили са най-слаби в региона на „ триъгълника ”, в сравнение с в останалите елементи на света, което би могло да е причина електронната мъгла да се случва тъкмо там.

Неизправност на компасите

 Бермудският триъгълник - Гробницата на Атлантида

Както беше упоменато, Бермудският триъгълник е едно от местата на света, където компасите регистрират по-скоро същинския Север, в сравнение с магнитния Север. Това провокира нередовност на компасите и кораби и самолети губят верния курс.

Сини дупки

Друга публикувана доктрина е обвързвана със Сините дупки, които съществуват в региона на Бермудския триъгълник. Те съставляват цялостни с вода пещери и кухини със синьо оцветяване.

Аномалии на времето и топография

Районът на Бермудския триъгълник е обект на непредвидени стихии и климатични промени. Тези къси, само че интензивни стихии пораждат бързо и изчезват бързо, по тази причина остават и неотчетени от наблюдаващите спътници.Водните циклони или торнада, които биха могли елементарно да засипят минаващ аероплан или транспортен съд, не са също извънредно събитие за региона. Други вероятни пояснения включват подводните трусове, защото учени са разкрили огромно количество сеизмична интензивност в региона.

Подводната топографията на региона също може да бъде фактор. Наблюдава се леко накривен континентален шелф, който минава в извънредно бездънен и стръмен надолнище. В реалност, някои от най-дълбоките траншеи в света се намират в региона на Бермудския триъгълник. Кораби и самолети, които са потънали в тези дълбоки траншеи евентуално в никакъв случай няма да бъдат открити. Течението Гълфстрийм е също извънредно бурно и бързо в региона на Бермудския триъгълник и може да породи рискови навигационни провокации, изключително за неопитните моряци.

Метан газ хидрати

Учените в университета Кардиф са разкрили съществуване на огромни концентрации на газ метан, заловен в капан в океана в региона на Бермудския триъгълник. Този газ се дължи на умиращите и разлагащите се морски организми, които съдържат бактерии, произвеждащи метан, който се натрупва извънредно съсредоточен сред пластове лед и образува по този начин наречените газови хидрати. В тези ледени клопки метанът се трансформира в евентуален източник на сила. В рамките на секунди тези метанови клопки се унищожават и изригват на повърхността без предизвестие, като биха могли да потопят транспортен съд, в случай че се намира наоколо.

Докато всички тези теории съществуват и не престават да се поддържат, Бермудският триъгълник ще остане една от най-големите неразкрити мистерии в наши дни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР