Няма да е прецедент в новата ни история смъртта на

...
Няма да е прецедент в новата ни история смъртта на
Коментари Харесай

Иван Савов: Присъствието на Ангел Христов у нас е внесло сериозен шок в някои среди

Няма да е казус в новата ни история гибелта на Ангел Христов да е ликвидиране. Хората, които работят по такива случаи професионално знаят,че има задоволително лекарства, с цел да се провокира един подобен инфаркт и в организма да не остане и диря, с цел да се откри, че гибелта е провокирана по подобен принудителен метод. В този случай обаче има доста други незнайни, които пораждат страховити версии. Като да вземем за пример дали това е Ангел Христов или някой различен? Това съобщи в студиото на " Здравей, България ” криминалистът Иван Савов в отговор на въпроса допустимо ли е Ангел Христов, от по този начин наречените братя Галеви да е бил погубен.

По думите му подозрение поражда фактът, че околните му са бързали да го погребат тихомълком. " Този човек, даже да е наказан нарушител – какъвто е, избягал от излежаване на наказване, той е мъртъв. Него няма кой към този момент да го задържи и да го търси. Направи ми усещане нещо, което сподели министър Демерджиев, а точно, че ДНК експертизата е удостоверила, че това е тялото на Ангел Христов. Да, само че всички осведомени с методиката на работа – освен в България, само че и в целия свят, поминък, че ДНК анализът изисква сред 3 до 5 дни. Това е биологичен материал, който безусловно би трябвало да узрее, клетките да се размножат в изкуствена среда, след което с един апарат, наименуван секвенатор, да се раздели ДНК веригата и да се направи относителен разбор. Тази процедура не става бързо ”, изясни процесът Савов.

" Не споделям, че ни лъжат. споделям, че е необичайно и неразбираемо. Ако аз би трябвало да разпознавам тялото, ще снема дактилоскопска експертиза, тъй като съм уверен, че са му снемани отпечатъци, когато е арестуван преди години. Така в границите на минути ще кажа дали това е лицето или не. Тогава за какво министърът не сподели, че трупът е дактилоскопиран, с цел да се откри дали това е лицето или не? ”, попита специалистът. И добави: " Друга доктрина на конспирациите е, че във времето обратно братя Галеви са вербувани от братска нам работа, за която може би работят. И тя би желала тези хора да изчезнат от правния мир. Това е просто версия, само че тя би могла да изясни изгубването им и проформа търсенето им с тази алена бюлетина. Защото стана ясно, че както и Красимир Каменов-Къро, по този начин и братя Галеви, са търсени толкоз години, пък за Къро се знаеше къде е ”.

По думите на Савов версията за " непознатата работа ” се добавя от обстоятелството, че духовник в селото на Христов твърди, че е получавал от него текстови известия за всеки празник. " Явно тези хора са имали някакъв комфорт. Били са спокойни и са проявявали тази фриволност да пишат на свещеника. Защото, в случай че аз съм проверяващ, и знам, че свещеникът е техен непосредствен – ще му проследявам телефона и връзките ”.

Според криминалиста за службите на огромните страни, които се занимават с противодействието на трансгранчината престъпност, е по-лесно " да си купиш такива хора, вместо да ги гониш по целия свят ”. " Без да имаш осведомител, няма по какъв начин да получавате настоящи данни какво се случва в подземния свят. Тук приказваме за сериозен трансгранчиен картел, за който преместването на 5-10 тона дрога, струваща стотици милиони – не е проблем. Целта е да се управляват тези хора, с цел да не работят други и посредством тях да се получава информация за целия ъндърграунд. Говорим в интернационален проект ”.

" Присъствието на това лице в България е внесло сериозен потрес в някои среди, защото този човек има доста информация. Той знае доста неща за условия от рпреди години, за които ние в този момент си приказваме. Например историята към " Фармация " - Дупница ", даде образец криминалистът.. Той изясни, че братя Галеви са работили с Таки и Къро. 

" Играта на дебнене завърши. Изведнъж на някои не му устояха нервите, скъса си оставката и едва ли е толкоз необмислен. Но тези неща отключиха това, което върви, ние сме очевидци на мафиотска война ", разяснява Савово въпроса дали протичащото се в страната предизвика разбъркването в незаконния свят. 

Той изключи Пламен Галев да е в България, тъй като по този начин се излагал на риск. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР