Няма да е излишно, ако държавата остави в режим на

...
Няма да е излишно, ако държавата остави в режим на
Коментари Харесай

Георги Първанов: Не е излишно държавата да остави в режим на диета партиите

" Няма да е ненужно, в случай че страната остави в режим на диета партиите. " Това съобщи президентът Георги Първанов в студиото на bTV във връзка въпросът с партийните дотации.

По думите му тази тематика за следващ път е посочила какъв брой килнат е българският политически спор.

Партиите отпътуват хората със личните си партийни въпроси, а има доста по-съществени въпроси, акцентира Първанов.

Той означи, че с АБВ са създали акция без дотация и посочи, че явно и по този начин е допустимо.

Президентът е на мнение, че не е въпрос във фасадата - дали ще е американски или немски модел на субсидиране на партиите, в случай че не се разбие тежкото пазаруване на гласоподаватели.

Големите пари се въртят под рафта, отсече той. Той е безапелационен, че към този момент никой не прави акции с листовки и не е това казуса в субсидирането.

Според него всичко е контрактувано и финансирането става под рафта, като по думите му това значи, че партиите остават свързани с бизнеса.

Президентът разяснява и тематиката за разделянето на левицата, като съобщи, че тя е рецесия, както и другите леви обединения.

Трябва сливане в Българска социалистическа партия, а това не се вижда, уточни Първанов.

По отношение на подаването и отдръпването на оставката на Корнелия Нинова като ръководител на Българска социалистическа партия, той акцентира, че резултатите на Българска социалистическа партия сами приказват за нея.

Имаме силово доказване на преимуществото на ръководителя, което не знам дали е верен ход, добави Първанов.

По мотив изявление на водача на левицата, че Първанов е влезнал в Българска социалистическа партия през задния вход, той акцентира, че той е влезнал в управлението на Българска социалистическа партия в най-тежкия интервал и е извел партията на печеливша позиция.

По думите му тя е тази, която е била въведена през задния вход.
За разногласието със Северна Македония, президентът съобщи, че нашият метод би трябвало да е корав за това да има анекс или някакъв различен документ. Според него би трябвало да поддържаме Македония и в случай че имаме общо схващане за историята няма да има защо да спорим.

По тематиката за закупуване на F-16 Първанов съобщи, че с сътрудници му от АБВ са на мнение, че тези 2 милиарда лева не би трябвало да се хвърлят в тази посока, а би трябвало да се влагат в стопанската система.

" Ако желаеме да решаваме демографската рецесия, би трябвало да влагаме в стопанската система ", разясни той и добави, че изтребителите могат да изчакат.

За представянето на сегашният президент Румен Радев той означи, че като цяло се оправя добре, само че имало такова усещане за по-голямо користолюбие от негова страна към Българска социалистическа партия.

По думите му това е обикновено, защото Радев е определен с главната поддръжка на левицата.

Има еднопосочност в дейностите на Румен Радев и Българска социалистическа партия, разясни Първанов.

Относно ориста на АЕЦ " Белене ", президентът акцентира, че към днешната дата централата е трябвало да работи и да създава ток, а не в този момент да мислим за повишаване на цените или да не останем без ток.

За мен е значимо да се осъществя без значение с какво присъединяване, посочи той.

По отношение на присъединяване на Ахмед Доган в Топлоелектрическа централа " Варна ", президентът съобщи, че не може да реши до каква степен Доган има потенциал оперативно да управлява екип.

Георги Първанов разяснява и вероятната кандидатура на Мая Манолова за кмет на София, като за следващ път акцентира, че партиите не трябва да я задушават, защото една партийна поддръжка по думите му може и да изолира.

Той добави, че Манолова би била мощен претендент.a href= " http://btv.bg " target= " blank " > /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР