Няма да е добре нито за България, нито за останалите

...
Няма да е добре нито за България, нито за останалите
Коментари Харесай

Макрон:Няма да е добре нито за България, нито за Шенген, да се бърза с присъединяването

Няма да е добре нито за България, нито за останалите членки на Шенген, да се бърза с задължения за присъединението на България. Това съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон на брифинга в НДК, оповестява " Труд ".

Малко преди този момент министър председателят Бойко Борисов заяви, че тематиките за Шенген и Еврозоната са били измежду обсъжданите на срещата с френския президент. “Няма да е добре нито за България, нито за останалите членки на Шенген, да се бърза с задължения за присъединението на България. Трябва да реформираме Шенген, Дъблинския правилник и всичко, което е обвързвано със свободното придвижване на хора. И тогава да водим спор за присъединението на България”, сподели Макрон. Отчитаме качествената работа на България при защитата на границите на Европейски Съюз, добави той.

По думите му страната ни извършва всички условия с цел да може да се причисли към механизма ERM-2: “България извършва изискванията и Франция желае България да се причисли към ЕРМ-2, а с това и към Банковия съюз. Това е доста важно”.

Еманюел Макрон уточни, че дефинитивно решение по новата инструкция за мобилноста, поради която превозвачите у нас излязоха на митинги през последните дни, ще има през септември. “Бих желал да реализираме компромис в идните месеци по Пакета „ Мобилност “. Ние желаем задълбочена промяна на директивата за командированите служащи, която. България също се ангажира съществено по тази тематика.



Ние сме удобно настроени към определянето на разпоредбите, отчитайки спецификата на сухопътния превоз в България. Мисля, че през идните седмицище намерим подобен баланс, тъй че да реализираме заслужено решение. Мисля, че това ще стане през септември”, разяснява Макрон. “До последно през днешния ден водихме точни и ясни диалози със всички страни от Западните Балкани. На една огромна част от тематиките ще се върнем през юли на срещата в Лондон”, сподели още президентът на Франция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР