Няма да е чудно, ако Продължаваме промяната (ПП) получи сериозен

...
Няма да е чудно, ако Продължаваме промяната (ПП) получи сериозен
Коментари Харесай

Тежка властова абстиненция тресе Продължаваме промяната

Няма да е чудно, в случай че " Продължаваме промяната " (ПП) получи сериозен пестник от гласоподавателите, реши, че би трябвало непременно да се задържи на сцената и се съгласи на коалиция с ГЕРБ. Един подобен кабинет ще се окаже учудващо дългогодишен. Хората на Бойко знаят чудесно по какъв начин да държат в златна клетка своите сътрудници.
Първата седмица от предизборната акция сътвори в обществото чувство за провал. Сякаш всички политически сили потеглиха в посока и по метод, който вместо да  е стреми да притегли вниманието на обществото, провокира единствено незаинтересованост и отчаяние.

Доста странна обстановка, като се има поради, че всяка една от партиите изведе като главен акцент в предизборната си тактика обещанието да се ангажира с разрешаването на непосредствените проблеми на хората - инфлацията, приходите, поддръжката за бизнеса и битката с корупцията. Което значи, че не става въпрос за неправилно определено информационно държание, а за изначално отвращение на хората да слушат посланията на тези политически субекти.
Или в случай че го формулираме по различен метод, това, което не харесват хората в сегашната акция, са самите политически участници в нея. Явно желанието за поява на нови лица в политиката продължава да бъде все по този начин настоящо и да извършва ролята на главен претекст в оформянето публичните настройки. Разкъсвано от несъгласия, в неспособност ясно да формулира своите цели, за нашето общество е по- есно да се довери на хора, които не познава и за които може да си построи една идеалистична визия. В момента, в който те почнат да разкриват управническия си капацитет и политическите си позиции, настава тяхната демитологизация, рейтинга им се срутва и народът стартира да се оглежда за своя нов воин. На нас ни е непрестанно належащо да има непрекъснат приток не просто на нови лица, а на нови обединения, към които да се заформя нова конспирация, която от своя страна да ангажира масите с политическата битка.
Това в този момент очевидно няма да се случи. Защото появяването на нова фигура не става в следствие от инцидентното стичане на избрани събития или заради публичните настроения (както постоянно ни се струва), а е плод на предварителен  сюжет, който разполага със сериозна медийна и финансова поддръжка. Без нея се получават единствено полуфабрикати, от рода на плановете на Бареков, Яни Янев или Волен Сидеров.

Днес обаче механизмът сработи наопаки. Сред гласоподавателите продължава да има настройка за появяването на нов избавител, само че това единствено задейства силите, решени да не позволен неговата поява. И за тези пазители на статуквото ниската изборна интензивност е част от тактиката за реализиране на задачата им.
Само в случай че изборно тяло бъде свeдено до множеството на твърдите ядра, те могат да се надяват в случай че не на победа, то най-малко на предотвратено проваляне. Защото необятното присъединяване на гласоподавателите у нас значи реализацията на углавен избор. Който закономерно ще порази главно партиите, взели участие в отминалите ръководства и може би ще увеличи резултата на Възраждане и/или Български напредък.
Втората цел е посредством понижената изборната интензивност да се провокира съкращаване на упованията на гласоподавателите. За да бъдат те принудени да избират сред каквато и да е управническа композиция или цялостния колапс на политическата ни система. Неслучайно от ГЕРБ през цялата акция ще тръбят какъв брой значимо е да се обединим и да загърбим несъгласията от предишното. Прави усещане, че по медиите политиците към този момент не смеят да използват думите „ алена линия “.
Доколкото изборите у нас неизбежно ще се впишат в матрицата на съществуващото световно напрежение, то и външните фактори са компактно заинтригувани да не настъпи радикална политическа смяна у нас. Те даже ще бъдат склонни да се стигна до патова обстановка и да не се сформира държавно управление, в сравнение с да има кабинет, в който ще влязат проруски обединения.
Ако проектът на статуквото сработи, то интригата в изборите още веднъж би трябвало да се заключи до рамките на дуел сред Политическа партия и ГЕРБ. Но това ще бъде единствено пародиен римейк на изборите от ноември 2021 г, тъй като битката към този момент не е сред положително и зло, а сред две несгоди, които ще показват другата за по-голяма.
" Демократична България " и Българска социалистическа партия също се молят за ниската изборна интензивност. Колкото и да се пъчат представителите на двете обединения пред телевизионните екрани, истината е, че присъединяване им във властта ги сложи на ръба на оцеляването. Тя им коства лоялността на най- твърдите им ядра. Едните се почустваха омерзени от обединението с някогашните комунисти, а вторите кипят от яд във връзка присъединяване в едно ръководство, което счупи всички върхове за русофобия.
Ако някой може да раздвижи към момента акцията, това са " Възраждане " и " Български напредък ". Тези две обединения разполагат с максимален капацитет да се нареждат като опция на по-далечното и по-близкото ни политическо минало, само че необичайно за какво не го вършат. Напротив, тъкмо по време на самата акция те възприемат едно доста обрано държание, което ги прави неразличими на фона на останалия публичен пейзаж.
Много съмнително и никой не се възползва от разлома, който настъпи в лявото пространство. На фона на настоящето положение на Българска социалистическа партия, са налице всички предпоставки за възникването на нов огромен ляв индивид. Който не просто да обере големия брой разочаровани гласоподаватели на столетницата, само че и да привлeче огромната маса от нови почитатели на лявата опция, които търсят съвременен притежател на своите хрумвания.
Една ярка обществена акция, която поеме корав ангажимент за възобновяване на прогресивното подоходно и корпоративно облагане, както и възобновяване на Данък завещание за огромните имущества, ще има голям резонанс. Ако това се смеси с пацифистки и неутрални позиции във връзка с войната в Украйна, се получава към този момент рецептата за поява на сериозен политически фактор.
Това че изборите ще останат в миманса на публичното внимание, не значи, че те са без всякакво значение. Напротив, те могат да породят последствия с дълъг времеви обсег. Няма да е чудно, в случай че Политическа партия получи сериозен пестник от гласоподавателите, реши, че би трябвало непременно да се задържи на сцената и се съгласи на коалиция с ГЕРБ. Един подобен кабинет ще се окаже учудващо дългогодишен. Хората на Бойко знаят чудесно по какъв начин да държат в златна клетка своите сътрудници. Още е свеж образеца с партиите на Каракачанов и Симеонов, които безусловно „ пукнаха “ от преяждане с власт. А Политическа партия изпитват безнадежден вкус, тях толкоз бързо ги изхвърлиха от трапезата на властта, че в този момент ги тресе тежка властова абстиненция.
Не е за занемаряване и вероятността изборите да отключат интервал на доста по- сериозна политическа неустойчивост, което дефинитивно да дискредитира съществуващата система и да направи доста по- настоящ въпроса за нейната смяна. Видно е, че колкото и да прозира популистката устременост, самодейността на Има Такъв Народ за нов референдум носи политически дивиденти. Сега, сега. А след нова поредност от провалени парламенти тя може да заеме и преобладаващи позиции.
Българският гласоподавател няма никакъв интерес да разреши публичния ни живот да се сведе до конфликт на партийни агитки. Трябва да остане място и за достоверна политическа демонстрация. В противоположен случай в действителност ни чака действителност, в която ще бъдем лишени всъщност от правото си на избор. Затова е значимо да го упражним през днешния ден, с цел да разполагаме с него и на следващия ден.
Свързани публикации:

 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР