Няма да допуснем който и да било той да поругава

...
Няма да допуснем който и да било той да поругава
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Няма да допуснем който и да било той да поругава институцията Народно събрание


Няма да допуснем който и да било той да поругава институцията Народно заседание, президентската институция или изпълнителната и правосъдната власт.

Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на Българска национална телевизия във връзка изказванията на президента Румен Радев за "Панорама", че лобистите са задраскали труда на военните и са го върнали в началтната му точка. Според Цветанов под лобисти президентът е имал поради груповата безнаказаност на Народното събрание. По негово мнение това е засегнатост за българския парламент.

Цветанов се съгласи, че може да има разнообразни мнение, логичен спор, само че съобщи, че би трябвало да имаме почитание към всяка една институция.

„ Има сигнали от Министерство на защитата, че ще желаяме предложения, с изключение на за F 16, и за F 18, т.е. към този момент ще се преглеждат повече предложения за самолети. Цветанов изясни, че Анкетната комисия е открила, че по време на финалната част на процедурата е бил въведн осми аршин, който е съдействал за дисквалифицирането на един от участниците. Тази неправда е била заличена “, сподели Цветанов.

„ За нас е значимо да има конкурентност, за нас е значимо да има по-добра цена и за нас е значимо тези самолети да бъдат нови. Но най-важното е те да бъдат съвместими с задачите и дилемите, които имаме в НАТО, и за това считам, че това, което прави сега управлението на Министерство на защитата, ще може фактически да се изпълнят уговорките ни и се движим в вярната посока.

По другата теза на президента беше, че няма воля за битка с корупцията по високите етажи на властта, Цветанов съобщи, че „ през последните години се вършат доста старания, с цел да се борим фактически с корупцията и то по високите етажи на властта. Периодите, в които тя е била най-високо изразена, като корупция и като корупционен напън, това е било във времето 2013-2014 година и във времето 99-а година. Най-ниските равнища на корупция и най-голямата успеваемост в битката против корупцията бяха 2010 година “

По мотив законопроекта, обвързван с опцията да отпадне отминалостта за приватизационните покупко-продажби, Цветанов, че са доста хората, които „ хем се облагодетелстваха, хем станаха морални съдници за процесите, които се случват през последните години откакто страната ни влезе в НАТО и в Европейски Съюз. Ние не би трябвало по никакъв метод да затваряме тази страница без да сме я прочели напълно и да са ясни отговорните лица за това, което се случи през годините на прехода. 28 години народна власт ние виждаме, че имаме още дефицити, които сега ние изпълваме със наличие и то на бази рекомендации, които изпълняваме от Европейска комисия и сега сме в очакване тази седмица да излезе следващият отчет за това дали страната ни е съдействала ние да бъдем пълновръстен член на Европейски Съюз, изпълвайки безусловно всички критерии и отстранявайки всички тези дефицити.

„ Порф. Иво Христов е в несъгласие със самия себе си през последните 20 години. 92-ра, 94-та година той е бил протежиран от починали господин Лучников, с цел да може да бъде част от тогавашното Съюз на демократичните сили. Много забавно е, че той е бил в правни отдел на Народното събрание за поддръжка за закона за приватизация. Сега виждаме каква е неговата позиция и най-лошото е, че сходни хора - както той, по този начин също Елена Йончева, по този начин също и представителя, и началника на кабинета на президента Радев, това е профилът, който подхожда и с профила на президента. Това са хора, които по принцип не обичат нищо. Не може ти да обидиш българските жители и да кажеш, че 80% са дебили. И тази човек да стои в парламентарната група на тези, които бяха в инициативния комитет на Румен Радев, а самият проф. Ива Христов работеше неразделно в съгласуваност с инициативния комитет на Румен Радев “, съобщи Цветанов. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР