Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да

...
Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма да допуснем гражданска война

" Няма да допуснем революция, даже да имаме късмет да я спечелим ". Това съобщи на конференция вицепремиерът Томислав Дончев няколко часа след конфликтите, които станаха по време на двата митинга нощес, провели се в София.

" Много е елементарно хората да се разделят, мъчно е да се сплотяват. Каква политика наблюдавахме през вчерашния ден? Да си мерим митингите? Политиката е съревнование на персони и хрумвания. Сблъсъкът по улиците няма нищо общо с политика, дори и спорт не е. Приоритет за нас е България да остане спокойно, умерено и несъмнено място за живеене, даже това да ни коства политически вреди ", уточни вицепремиерът Томислав Дончев. 

По мотив мирното вървене по плажа в парк " Росенец " наоколо до сараите на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, Дончев призовава всеки да показва своите визии, убеждения, гнева и недоволството си по метод, който откри за добре и не пречи на другите.

" Нека не деградираме демокрацията ", добави Дончев. 

" Отговорността за вчерашните вълнения е персонално на президента Румен Радев ", бе коментарът на депутата от ГЕРБ Тома Биков. По думите му, президентът се пробва да нагнети напрежението към този момент дни наред, а хората, които са били част от митингите против ръководството са били подведени и са станали част от шпицкомандата на Васил Божков.

" Хората, които бяха пристигнали непринудено и за убежденията си, се трансфораха във декор на тези, които бяха пристигнали да основат принуждение. Президентът не се разграничи от насилието и спомогна тези хора да се трансфорат в водачи на този митинг ", добави Тома Биков. И означи, че от ГЕРБ са помолили президента да насочи апел към хората да не правят вандалски прояви, само че той не се е съгласил да го направи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР