Няма да допусна въвличането на България в конфликта в Украйна.

...
Няма да допусна въвличането на България в конфликта в Украйна.
Коментари Харесай

Радев с кремълски опорки: Няма да допусна въвличането на България в конфликта в Украйна

Няма да позволи въвличането на България в спора в Украйна. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти в отговор на въпрос дали за какво единствено България и Унгария не са дали въоръжение в поддръжка на Украйна, съобщи БГНЕС.

" Като държавен глава няма да позволи въвличането на България в този спор. Избран съм, с цел да не отстъпвам сигурността на българите и мира в България. Цената на войната я заплащат жителите, а не телевизионните проповедници ", сподели президентът и добави, че негова грижа са хората.

Обясненията звучат много притеснително, тъй като се знае, че НАТО е защитителен съюз. В този смисъл отводът да откажем военна поддръжка на Унгария значи да дадем косвено поддръжка на агресора - Русия и Путин. А това надали е националният интерес на България.

Радев отговори уклончиво и на въпрос по отношение на клип на посолството на Руската федерация, оповестен по-рано през днешния ден, който демонстрира изстрелване на ракети от съветски установки по военни обекти в Украйна.

" Очаквам освен посланика на Руската федерация. Всички посланици в България да работят и да се изявяват в границите на своя статут с почитание към българските институции и суверенитет ", съобщи президентът.

Държавният глава разяснява и решението на Европейски Съюз да закупува общо газ от трети страни, в това число от Русия. " Този проблем беше издигнат и като предложение още предишното лято от Испания, само че войната несъмнено ще принуди Европейски Съюз да работи доста по-солидарно. И в случай че това се случи, ще бъде триумф и за българското държавно управление ", уточни той.

Президентът разяснява още казуса с систематичното премахване на фрагментите на служебното държавно управление. Според него точно тези фрагменти са разкрили голям брой корупционни схеми и от които действително е почнала смяната.

Той разяснява 100 дни на държавното управление.

" В една невиждана до момента каскада от рецесии държавното управление имаше своите 100 дни, само че тези рецесии не дават толеранс на българските жители и на бизнеса. Цените порастват. Очаквам държавното управление да се концентрира върху гарантирането на енергийната и продоволствената сигурност. Все още хората чакат резултати ", сподели Радев. Той заключи, че доста очаквания за бързи резултати са свързани с това държавно управление. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР