Няма да допусна увеличаване на административната тежест и спекулации за

...
Няма да допусна увеличаване на административната тежест и спекулации за
Коментари Харесай

Росен Желязков: Няма лобизъм при сервизите за МПС

Няма да позволи увеличение на административната тежест и спекулации за лобизъм при регулирането на сервизната активност и регистрацията на МПС. Това разгласи пред медии министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, във връзка препоръчаните за публично разискване текстове, регламентиращи активността на автосервизите и първичната регистрация на МПС.

„ Правителството и аз като министър не сме се заели с приемането на дефинитивни текстове на предлагането за промени при регистрацията на пътни транспортни средства и сервизната активност. Редно е когато се разгласява законопроект, да се изчака публично разискване, да се чуе мнението на всички заинтригувани страни, да се прегледат другите оферти и откакто бъде импортиран в Министерския съвет да се разяснява в елементи. Всякакви спекулации, които се вършат във връзка с текстовете, преди държавното управление да се ангажира с тях, са извънредно случайни “, съобщи министър Росен Желязков.

Той акцентира, че 25 организации от неправителствения бранш, са подписали Меморандум, с който заявяват блян да обединят напъните за основаване на условия за стабилно развиване на безвреден и екологосъобразен авто парк в България. „ Ние желаеме да имаме ефикасен надзор при регистрацията, идентификацията и техническото положение на транспортните средства, както и да облекчим жителите при продажбата и покупката на моторни транспортни средства “, безапелационен бе Росен Желязков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР