Няма да чакаме местни избори. Важно е да се гласува

...
Няма да чакаме местни избори. Важно е да се гласува
Коментари Харесай

Асен Василев: Вече имаме нормални европейски цени, сега трябва да имаме нормални европейски доходи

Няма да чакаме локални избори. Важно е да се гласоподава на 2-ри април. Вярваме, че Политическа партия ще е първа политическа мощ и ще се сформира едно устойчиво постоянно държавно управление. Това съобщи Радослав Рибарски от коалиция ПП-ДБ на среща с гласоподаватели в Стара Загора.

„ Едно конкретизиране на това, което министъра на енергетиката разгласи за фотоволтаичните планове на терените на мини „ Марица-изток “. Ние се противопоставихме още декември месец на тази концепция. Категорично разгласяваме, че не я утвърждаваме и не я одобряваме. Едно такова разпарчетосване на тези терени, е метод, прочут от 90-те години – едни държавни сдружения да бъдат усвоявани от частни компании, като след това цялото сдружение става залог на частни ползи. Това е един следващ опит държавната енергетика да бъде употребена за частни цели. Идеята за фотоволтаични централи в мините има от дълго време, те от дълго време имат предпочитание да покриват личното си ползване с фотоволтаични планове. Такива хрумвания сме разглеждали и ние “, изясни той.

„ Мини „ Марица-изток “ е един от най-големите консуматори на електрическа сила. Напълно резонно е на тези терени първо те да изградят лични мощности, които да използват. Цялата идея за развиване на комплекса е да се влага в бъдещи технологии. Миксът, който сега е формиран от въглищна сила, би трябвало да се разшири с фотоволтаици, със уреди за предпазване, които да дадат опция за спомагателни вложения и спомагателни планове, които търсят възобновими източници “, съобщи Рибарски.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР