Няма да бъдете на студено и тъмно тази зима, обърна

...
Няма да бъдете на студено и тъмно тази зима, обърна
Коментари Харесай

Няма да бъдете на студено и тъмно тази зима, увери Донев

Няма да бъдете на студено и мрачно тази зима, обърна се служебният министър председател Гълъб Донев към българските жители от парламентарната естрада.

Депутатите разискват на първо четене Законопроект за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за т.г.

Почивката бе поискана от народния представител Иван Ченчев от " Българска социалистическа партия за България ", който настоя в залата да участват освен министърът на финансите Росица Велкова и служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров, само че целият състав на Министерския съвет.

След изчитането и запознаването на депутатите с отчетите на седем комисии, народните представители започнаха разисквания по толкоз наболялата тематика " Бюджет ".

Венко Сабрутев от ППзаяви, че служебният кабинет отхвърля да внесе нов бюджет, с който да се оправим с множеството рецесии, като съгласно него това е в прорез с Конституцията. Той уточни, че кабинетът се е похвалил с направени три бюджета, само че нито един не е импортиран и даже от министерство на финансите са си разрешили да плашат с недостиг. " Отказът значи: заледяване на приходите идната година. Липсата на съответен бюджет ще има отрицателен резултат върху лечебните заведение ", сподели още той.

Искрен Митев от ППказа, че служебният кабинет не е отговорен и уточни, че единственият провинен е президентът Румен Радев. " Български жители, когато нямате пари да купите подарък за децата си за Коледа, сещайте се Румен Радев ", безапелационен е той.

Георги Гьоков от БСПпък изиска съвещанието на депутатите да се излъчва директно по Българска национална телевизия 2 и БНР. Предложението беше признато със 118 гласа " за ".

Предложението за удължение действието на бюджетите и през идната година е на служебния кабинет.

Първоначално от Министерски съвет оповестиха, че са подготвили три разновидността за централния бюджет за 2023 година, само че в следствие взеха решение да не внасят в Народното събрание нито един от тях. Многократно министър председателят Гълъб Донев изясни, че служебният кабинет няма мандат да организира дълготрайни политики и по тази причина ще предложи единствено удължение на настоящия бюджет.

Решението на кабинета срещна остри рецензии от страна на политическите сили, съгласно които неналичието на нов бюджет, съгласуван с инфлацията, ще се отрази директно на жителите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР