Няма да бъде събирана своеобразна такса от по 10 лева

...
Няма да бъде събирана своеобразна такса от по 10 лева
Коментари Харесай

Засега изглежда Гражданска отговорност няма да поскъпва, Софиянски влезе в бюро Зелена карта

Няма да бъде събирана самобитна такса от по 10 лв. от всяка застраховка " Гражданска отговорност " за гаранционния фонд на Националното бюро " Зелена карта ". Това решение е взело бюрото на вчерашното си общо съвещание, твърди в. " 24 часа ".
Решението е явен сигнал, че най-вероятно няма да има в допълнение повишаване на полиците.
Заради мониторинга, който в края на предходната година бе подложен над България заради бавене и неплащане на осъществени от застраховани у нас коли вреди в чужбина, Съветът на бюрата в Брюксел е изискал от нас увеличение на банковата гаранция от 4 млн. на 5 млн. евро, както и нов презастрахователен контракт. Исканията към момента не са предявени публично, по тази причина по тях решение не бе взето.
С 14 гласа " за " ръководителят на бюрото и член на управителния му съвет Орлин Пенев, който подаде оставка по персонални аргументи малко след въвеждането на мониторинга, е публично освободен. На негово място идва Борислав Богоев, който получи нужната поддръжка. Той е някогашен зам.-председател на Комисията за финансов контрол и се употребил с положително име измежду застрахователните компании.
Мястото на Пенев като член на Управителния съвет зае Стефан Софиянски. Той завоюва дуела с Пламен Ялъмов. При първото гласоподаване двамата получиха по 5 “за” и 2 “ въздържал се”. След къс спор и преди второто гласоподаване Ялъмов отдръпнал кандидатурата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР