Няма да бъде разкрит нито убиецът на бизнесмена Петър Христов,

...
Няма да бъде разкрит нито убиецът на бизнесмена Петър Христов,
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО: Петър Христов командвал МВР!

Няма да бъде оголен нито килърът на предприемача Петър Христов, нито поръчителите на убийството, сподели някогашният началник на разузнаването Димо Гяуров. "Или някой ден ще се стигне до едно тяло в някоя кариера или бунар, за което да се допусна, че е на причинителя ", допусна той.

Според ген. Гяуров версията, че убийството е обвързвано с делото "Наглите ", е опит да се героизира жертвата.

"Много е нелицеприятно да се признава, че индивидът е характерен представител на Прехода и първичното струпване на капитал. По-важно е, че е тясно обвързван с значими представители на "подземния свят ". За мен е необяснимо по какъв начин елементарен охранител на дискотека става охранител на най-големия цех за захар, по какъв начин придобива целия млекопреработвателен бизнес в един регион? Той фактически командваше шефовете на полицията ", разяснява Гяуров в студиото на телевизия "България он ер ".

По думите му на някого му е прекипяло. Възможно е да е някой, който да има да взема нещо от него, някой, на който нещо му е взето, конкуренция, изместени сътрудници, неизплатени задължения. Според някогашния началник на Националната разследваща работа има липса на държавност и безочливост от страна на изпълнителите.

"Свидетели сме на връщане на времената на безсилието на страната. Какъв по-голям позор от това да има хиляди хора, оповестени за търсене и никой да не ги търси? ", означи ген. Гяуров в подтекста на показната пукотевица против един от шефовете на Национална агенция за приходите и жестокото шесторно ликвидиране в Нови Искър.

"Остава неразбираемо по какъв начин следствието стигна до това, че повода е неодобрение от нежеланието на жертвата да спомага за обирджийство. Как направиха извода, че останалите членове на фамилията са знаели? Това е в несъгласие на любовната връзка, която би трябвало да е загадка. Обяснението беше - оперативни източници, което е смешно и тъпо ", показа своята позиция ген. Димо Гяуров.

Той позволи, че причинителят не е бил самичък и "нищо чудно лицето да е самоубито ". "Не настоявам, че това е осъществено от Министерство на вътрешните работи, а от съучастника му. Зам.-главният прокурор Сарафов не е наясно по какъв начин се вършат тези експертизи ", сподели още някогашният началник на Национална разузнавателна служба.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР