Няма да бъдат съборени постройките върху терасата на шефа на

...
Няма да бъдат съборени постройките върху терасата на шефа на
Коментари Харесай

Отмениха акта за събаряне на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев

Няма да бъдат съборени постройките върху терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Актът за събарянето им е анулиран от Столичната община, заяви bTV.
Строителният надзор на регион " Слатина " откри, че барбекюто върху покрива на Георгиев е нелегално, само че актът им е обезсилен.
През април " Контрол по строителството " на столичния регион " Слатина " откри, че има проблем с терасата с барбекю на Пламен Георгиев и издаде акт за срутване.
" Строежът е осъществен без издадени строителни бумаги. Покривната му структура е построена над избраната с кота " било " по виза оптималната височина. "
Пламен Георгиев апелира акта. На 12 юни шефът на строителния надзор на огромната община Влади Калинов я обезсилва със своя заповед.
" Факт е, че въвеждането на постройката в употреба се е случило, откакто това нещо е било осъществено и издигнато от горната страна. Нищо по-късно не се е случило ", изясни арх. Влади Калинов, шеф на " Общински строителен надзор ".
За тази сграда има строителни бумаги, които демонстрират една колониада, за самия покрив не сме намерили такава, сподели в отговор на въпрос арх. Калинов.
На различен въпрос допустимо ли е да няма строителни бумаги един покрив и това да е законно, архитектът отбелязва: " Възможно е, когато е възможно ".
Скандалът с терасата върху покрива на жилището на Пламен Георгиев стартира с изказване на организацията " Антикорупционен фонд ", че той е пропуснал да заявява 186 квадратни метра от своя апартамент. Георгиев опроверга изказванието. Започна обаче инспекция за законността на навеса.
" Около 1 метър е над височината на законовите условия. Изцяло би трябвало да бъдат отстранени тези два навеса ", сподели преди време Наталия Стоянова, кмет на регион " Слатина ", Столична община, представена от bTV.
Самият Пламен Георгиев съобщи, че въпросът с терасата е офанзива против него от олигарси, които комисията проверява.
Премиерът Бойко Борисов предложи на Георгиев да излезе в отпуска, до момента в който се направи инспекции от Национална агенция за приходите и прокуратурата. Те към момента не са завършили. Пламен Георгиев не бе открит за коментар, оповестяват от малкия екран.
По-рано през днешния ден заместник-главният прокурор Иван Гешев съобщи пред медиите, че Национална агенция за приходите и Националната полицията още не са подготвени с инспекциите по Апартаментгейт и къщите за посетители. Проверките бяха възложни от прокуратурата. За разлика от инспекциите за спор на ползи на антикорупционната комисия, тези на данъчните били доста по-задълбочени, тежки и тромави. Започнали са даже проверки, разясни Гешев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР