Няма да бъдат съборени постройките върху терасата на антикорупционния шеф

...
Няма да бъдат съборени постройките върху терасата на антикорупционния шеф
Коментари Харесай

Терасата с барбекю – законна: СО е отменила акта за събаряне на постройките на Пламен Георгиев

Няма да бъдат съборени постройките върху терасата на антикорупционния началник Пламен Георгиев. Актът за събарянето им е анулиран от Столичната община.

Строителният надзор на регион " Слатина " откри, че барбекюто върху покрива на Георгиев е нелегално, само че актът им е обезсилен.

През април " Контрол по строителството " на столичния регион „ Слатина” откри, че има проблем с терасата с барбекю на Пламен Георгиев и издаде акт за срутване.

Снимка: bTV
" Строежът е осъществен без издадени строителни бумаги. Покривната му структура е построена над избраната с кота " било " по виза оптималната височина. "

Пламен Георгиев апелира акта. На 12 юни шефът на строителния надзор на огромната община Влади Калинов я обезсилва със своя заповед.

Снимка: bTV

„ Факт е, че въвеждането на постройката в употреба се е случило, откакто това нещо е било осъществено и издигнато от горната страна. Нищо по-късно не се е случило”, изясни арх. Влади Калинов, шеф на " Общински строителен надзор ".

Тази сграда има ли строителни бумаги?


За нея има строителни бумаги, които демонстрират една колониада, за самия покрив не сме намерили такава.

Възможно ли е да няма строителни бумаги един покрив и това да е законно?


Възможно е, когато е възможно.
Терасата на Георгиев: Шефът на КПКОНПИ оспорва акта на общината Пламен Георгиев не е склонен с констатацията на общинските инспектори, че навесите са противозаконни
Скандалът с терасата върху покрива на жилището на шефа на антикорупционната комисия стартира с изказване на организацията " Антикорупционен фонд ", че Георгиев е пропуснал да заявява 186 квадратни метра от своя апартамент.

Пламен Георгиев опроверга изказванието. Започна обаче инспекция за законността на навеса.

Снимка: bTV
„ Около 1 метър е над височината на законовите условия. Изцяло би трябвало да бъдат отстранени тези два навеса”, сподели преди време Наталия Стоянова, кметна регион „ Слатина”, Столична община.

Снимка: bTV

В разгара на абсурда Пламен Георгиев съобщи, че въпросът с терасата е офанзива против него от олигарси, които комисията проверява.
Шефът на „ Антикорупция ” ще би трябвало да отстрани два противозаконни навеса от терасата си Пламен Георгиев си е плащал налозите за нея, в този момент ще събаря за своя сметка
Премиерът Бойко Борисов предложи на Георгиев да излезе в отпуска, до момента в който се направи инспекции от Национална агенция за приходите и прокуратурата. Те към момента не са завършили. Пламен Георгиев не бе открит за коментар.

Снимка: bTV

Темата продължава и на следващия ден. Как оповестените в началото за противозаконни постройки се оказаха с документи - гледайте в " Тази заран " по bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР