Няма човек, на който поне веднъж в седмицата да не

...
Няма човек, на който поне веднъж в седмицата да не
Коментари Харесай

Лесни трикове за премахване на петна от дрехите без скъпи препарати

Няма човек, на който най-малко един път в седмицата да не му се постанова да се пробва да почисти леке върху някоя дреха. А в случай че имате деца, дори няма какво да обсъждаме вероятността. Давате доста пари за скъпи и сякаш ефикасни препарати, с които да почистите облеклата си, само че вместо това петното си остава там или по-зле – повреждате материята. За да не се стига до такива обстановки и в случай че ви е омръзнало от всичко това, идващите препоръки за справяне с разнообразни петна в домашни условия и с домашни средства са тъкмо за вас.
 
Мазно леке
 
Ако върху дрехата ви се е образувало мазно леке, от олио да вземем за пример, нанесете талк на прахуляк върху него, тъй че да се всмуква. Оставете да престои в продължение на 1 ден и по-късно сложете дрехата в пералнята дружно с останалите за пране.
 облекла с петна / iStock/Getty Images
Дъвка върху дрехата
 
Съществуват 2 доста забавни трика, които може да опитате. Първият е в действителност чудноват: сложете дрехата с дъвката в камерата на хладилника. В резултат дъвката ще се втвърди и ще бъде доста елементарно да я премахнете по-късно.
 
Втората техника е по-добре позната. Просто нанесете малко бензин, след което ще сте в положение да я премахнете елементарно.-->
 
Грим по ризата
 
Понякога несъзнателно изцапвате ризите с червило или грим. Как да премахнете тези петна? Много елементарно! Нанесете равни елементи оцет и вода в някакъв съд. Оставете ризата да престои в него за към половин час и по-късно изперете, както нормално.
 облекла с петна / iStock/Getty Images
Кръв по облеклата
 
Петната от кръв нормално са по-трудни за унищожаване. Един елементарен трик е да употребявате водороден пероксид. Поставете малко върху петното и оставете за половин час. След това поставете облеклата в пералнята, както нормално. Няма да остане даже и диря.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР