Няма човек, който да се харесва изцяло и често изглеждаме

...
Няма човек, който да се харесва изцяло и често изглеждаме
Коментари Харесай

Как да научим детето да харесва тяло си

Няма човек, който да се харесва напълно и постоянно изглеждаме неспособни на съответно отношение към външния си тип – все сме недоволни от положението на кожата, оплакваме се, че ноктите ни са в извънредно положение, а полите не ни стоят по този начин, както ни се желае, и косата ни на нищо не наподобява.

Когато обаче детето каже, че не се харесва в огледалото, отвръщаме с: „ О, я стига, какви си ги измисляш! “ или пък омаловажаваме неговата незадоволеност. Ако и вие вършиме това, нямате право да твърдите, че осигурявате нравствен комфорт на отрочето си. С сходни изказвания надали ще му помогнете да промени мнението си за себе си и тялото си, а знаете какъв брой остро реагират младежите на несъвършенствата на външния тип. Какъв е верният метод?

Не превръщайте храната в фетиш

Когато издърпате чипса от ръцете на детето си, не образувате у него омерзение към нездравословните храни, а по-скоро го заинтригувате да проба още веднъж. Някои родители имат навика да се подиграват на децата си и подмятат реплики от рода: „ Ако не спреш да се тъпчеш, скоро няма да можеш да минаваш през вратата “, само че сходни изявления също не са по никакъв начин мотивиращи, щом желаете дъщерята и синът ви да се хранят обикновено и вярно.

Вместо да се заяждате с тях или да назидавате, преминете към каузи – започнете да купувате повече плодове и зеленчуци, дръжте ги на видно място, подготвени за ядене, правете натурални сокове, пийте повече вода, спрете да купувате тежка и нездравословна храна. Тогава един път в месеца ще можете да си позволите пица или баничка – и вие, и хлапетата.

Не обсъждайте своята и непознатата осанка пред децата

Когато се възмущавате от своите непотребни килограми в наличието на детето ви, то най-вероятно ще се впечатли от това и също по този начин е евентуално да стартира да развива комплекси и по отношение на себе си. Вместо да обяснявате какъв брой сте отслабнали след постоянното плуване, кажете, че се чувствате ужасно след подготовка и сте цялостни със сили. Забелязвате ли разликата? Не коментирате тежестта си, а насърчавате здравословните привички.

Вашето тяло е най-хубавият ви другар

Не всички възрастни знаят по какъв начин действа тази или онази система в тялото, а какво остава за малките… Когато се стигне до разискване на сходни тематики, пробвайте да научите повече – има прелестни издания, има и доста информация в интернет, тъй че да разучите работата на някои мускали и органи може да бъде и потребно, и забавно, изключително в случай че го вършиме дружно с децата си.

Престанете да се мерите непрекъснато

Навикът да се качвате на кантара всяка заран, с цел да ревизирате какъв брой грама сте наддали през нощта, не е здравословен за детето, тъй като то може да го придобие – също като вас, само че при него разликата е, че манията за здравословно тегло може да се изроди в паника, тъй като, примерно, не сте му обяснили, че неговите килограми са естествени за структурата на неговото тяло… В очите на тийнейджърката пълнотата може да наподобява пагубно, само че от вас зависи да обясните по какъв начин стоят нещата по този начин добре, че детето да се усеща добре в своята кожа.

Здравословният метод на живот е въпрос на персонален образец

Децата няма да стартират да го водят, до момента в който не го извършите. Докато не престанете да четете конгреси в обществените мрежи, а да разказвате на детето си какъв брой е нездравословен дългият престой в интернет. Докато не утвърдите като фамилен навих взаимното вървене на басейн и в спортната зала. Докато не потичате вечер преди сън дружно със сина или с щерка си. Най-важното е стремежът към здравословен живот да не става посредством мощ, а да изпитвате наслаждение от него, написа womanhit.

Източник: noviteroditeli.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР