Няма човек, който да не желае промени в здравеопазването. Това

...
Няма човек, който да не желае промени в здравеопазването. Това
Коментари Харесай

Моделът на Ананиев предизвика моментално въпроси и условия

Няма човек, който да не желае промени в опазването на здравето . Това съобщи зам.-председателят на 44-то национално заседание и народен представител от Движение за права и свободи Нигяр Джафер пред медиите при показване на новия здравен модел на полемика в НДК.

Движение за права и свободи 15 години упорства да има демонополизация на мощния монопол на НЗОК , посочи тя. Пред модела, показан от Кирил Ананиев имало доста провокации. Има условия, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да се реализира показаният модел от министъра, съобщи Джафер.
 Ананиев предлага модел за демонополизация на НЗОК
Ананиев предлага модел за демонополизация на НЗОК

Кога ще реформирате системата?

Движение за права и свободи желае ясно дефиниран главен пакет и ясни медицински стандарти и правила за добра здравна процедура. Трябва да се изравни размерът на вноските, който внася страната за всички групи - за пенсионери, за деца, посочи лекар Джафер.

Трябва да има гаранционен фонд, с цел да се подсигурява финансовата непоклатимост на фондовете, счита депутатът от Движение за права и свободи.

Червеният народен представител Георги Михайлов изясни, че препоръчаният модел слага доста въпроси. Трябва да се знае какъв брой коства здравната система. България се намира преди всичко по болнични разноски за пациенти, сподели той.

Има толкоз доста лечебни заведения в България , уточни Михайлов и даде за образец Холандия, където броят на лечебните заведения бил по-малък. Дали би трябвало да се закриват лечебни заведения е въпрос на национална здравна карта.
 Частните лечебни заведения употребяват пари от Касата на ръба на закона, твърди проф. Румен Пандев
Частните лечебни заведения употребяват пари от Касата на ръба на закона, твърди проф. Румен Пандев

Шепа служители са удовлетворени от опазването на здравето. Бъркотията е цялостна, счита той

Бившият здравен министър в кабинета " Виденов " и сегашен представител на застрахователите доктор Мими Виткова също вижда много неясноти с показания от Кирил Ананиев модел. Трябва да има изравнителен фонд, който да изравнява риска , сподели Виткова. Демонополизацията не е нещо неприятно, значимо е по какъв начин ще я създадем, сподели тя.
 В Касата попълнили заявки за лекуване и със задна дата
В Касата попълнили заявки за лекуване и със задна дата

Досието на 4-годишно дете е празно. От 2 месеца то чака интервенция в чужбина

Омбудсманът Мая Манолова разгласи, че е другар на идеята отбрана правата на пациентите и медицинските експерти. Тя подлага на критика Министерство на здравеопазването, че не е предоставило авансово концепциите си за дискутиране .

Според публичния бранител главните въпроси варират към здравната вноска . Манолова се притеснява, че ще се оскъпи системата на опазването на здравето. Също по този начин не излиза наяве по какъв начин демонополизацията ще реши районните диспропорции, безапелационна е публичният бранител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР