Няма човек, който да не е запознат с ползата от

...
Няма човек, който да не е запознат с ползата от
Коментари Харесай

5 интересни предложения какво да правите с черупките на яйцата

Няма човек, който да не е осведомен с изгодата от потреблението на яйца за здравето и фигурата, както и със съдържащите се в тях потребни субстанции, само че малко на брой знаят, че черупките на яйцата, които изхвърляме, са един от най-богатите източници на калций. Те намират приложение освен като потребна добавка към менюто, само че и в изкуството, градинарството и отглеждането на животни. Събрали сме за вас 5 забавни метода да оползотворите черупките от яйцата си, които ще ви очароват и ще ви накарат да не ги изхвърлите в кошчето идващия път, когато приготвяте вкусната белтъчна храна.

1. Черупките на яйцата като източник на калций

Яйчените черупки са един от най-богатите източници на калций.  Само една от тях доставя на организма цели 2 гр. от скъпия минерал, с което покрива 100% от дневните потребности. Яйчената черупка ще ви изненада прелестно и със наличие на глюкозамин и хиалуронова киселина, които са от основна изгода за здравето, еластичността и подвижността на ставите. Важно е да не консумирате черупките сурови обаче. Ако яйцата са сварени, може да смелите черупките и да хапвате от тях, добавяйки ги в кисело мляко. В случай, че приказваме за сурови яйца, значимо е да ги измиете с топла вода и сапун, преди да ги счупите и да поставите отделените черупки в тавичка на 200 градуса във фурната за 10-тина минути, с цел да унищожите всички възможни болестотворни бактерии.
 Не изхвърляйте водата, в която сте варили яйцата Не изхвърляйте водата, в която сте варили яйцата
Варените яйца са универсално ядене, което може да се яде независимо или да се добави като допълнение към зеленчуковите салати. Осве...

2. Черупките на яйцата като декорация за дома

Ако харесвате украсата в африкански жанр, може да употребявате черупки от яйца, с цел да накиприте дома. Необходими са ви черупки от сварени яйца, лепило, стъклени шишета, вази или други съдове, които ще украсявате. Черупките се начупват и стартира лепенето им върху съда, като сред парченцата би трябвало да остава малко разстояние. Крайният резултат наподобява на мозайка, на ваза в африкански жанр, на скъпа и първокласна движимост. Може и да боядисате в бял или песъчлив цвят черупките, за по-завършен и професионален тип.

3. Черупките като асистент в градинарството

Черупките на по-големите яйца елементарно се трансформират в кокетни саксийки за дребни цветчета и мини кактуси. Те наподобяват изключително еко и прелестно, отглеждани в черупки. Важно е черупката да е отчупена единствено на върха, вътрешността изсипана до край и на нейно място да е сложена подобаваща пръст. За още по-забавен тип може да залепите върху черупките-саксийки оченца, носле и да нарисувате уста. Със сигурност ще обикнете този арт жанр.
 Запазете яйчените черупки за тези хитрини! Запазете яйчените черупки за тези хитрини!
Яйцата са обичана част от ежедневната ни диета и ние знаем за всичките им потребни свойства. Но не знаем нещо друго за тях, което постоя...

4. Черупките на яйцата като великденски свещници

Покрай светлите великденски празници има обилие от черупки. Не ги изхвърляйте. Тези, на които е отчупен върхът, само че са запазили целостта си, напълнете с течен парафин и ароматизатор и поставете в средата фитил. Ще имате за празничната маса тематична декорация – неповторими еко свещички, носещи въодушевление и ароматен мирис.

5.  Черупките от яйца като средство за битка с вредителите в градината и храна за домашните животни

Яйчените черупки са скъпи за градината ви, защото пазят посевите от вредители и ги наторяват. Те са незаместим съставен елемент от състава на органичната тор, както и чудесна добавка за фуража на кокошки и пилета за пълноценно хранене. Отблъскват котките и защищават насажденията ви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР