Няма членка на ЕС, която да е решила проблема с

...
Няма членка на ЕС, която да е решила проблема с
Коментари Харесай

Петър Витанов: Няма членка на ЕС, която да е решила проблема с газовите доставки през зимата

Няма членка на Европейски Съюз, която да е решила казуса с газовите доставки през зимата, разяснява евродепутат.

" Към момента Европейски Съюз няма отговор какво ще се случи, в случай че съветският газ спре изцяло. Има проект, който планува понижаване на зависимостите от съветския газ на 2/3 в границите на година, само че най-вероятно и той няма да бъде задоволителен. Само два месеца след неговото показване Европейска комисия предложи в допълнение ограничение на потреблението на газа на страните членки от Европейски Съюз с 15%, което към момента има единствено пожелателен темперамент ", съобщи ръководителят на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов в студиото на " България заран ".
По думите му, в случай че Руската федерация спре газоподаването по всички тръбопроводи, остава количество от 150 милиарда куб. на година, което няма с какво да бъде обезщетено.

" Няма нито трасета, нито прилежаща инфраструктура, нито нужните танкери. Тогава значително страните членки от Европейски Съюз ще се избавят поединично. Танкерът с полутечен газ от Съединени американски щати няма да бъде задоволителен за компенсиране за потребностите от газ, само че ще бъде глътка въздух. Последното, което беше говорено да създадем, е да се съгласим с намаляването на потреблението с 15%, само че не знам от кое място ще пристигна то. Ние не произвеждаме ток от газ. Отопляваме 20 хиляди семейства с газ. Основната част отива за " Топлофикация-София ", останалата част за промишлеността и стопанската система. Да се трансформират енергоизточниците лишава време ", посочи Витанов пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът уточни, че няма страна член на Европейски Съюз, която да е решила казуса с газовите доставки през зимата.

" Всяка една страна членка ще прегледа ограничения за ограничението на газа. Русия употребява като оръжие газа и в това няма нищо инцидентно ", добави Витанов.

Неговото мнение е, че налагането на мораториума върху цените на газа можеше да има повече стойност, в случай че беше препоръчано, когато имаше работещ парламент, тъй като в този момент е просто част от предизборната акция.

" Едно от провокациите пред служебния кабинет е да подсигурява почтени избори, тъй като през последните години левицата беше мощно ощетена и гласове на Българска социалистическа партия бяха откраднати. Машините значително подсигуряват честността на вота. Друго предизвикателство е напредване на всички законодателни действия, които да разрешат да се възползваме от средствата, които ни се поставят по Плана за възобновяване и резистентност ", разяснява Петър Витанов.

Според него няма акция против Българска социалистическа партия от страна на служебното държавно управление.

" Ако значителната част от акцията на Българска социалистическа партия е против служебното държавно управление, това няма да докара до позитивен резултат. Няма влошени връзки сред Българска социалистическа партия и президента Румен Радев. Посланията на Българска социалистическа партия би трябвало да бъдат ориентирани към това по какъв начин ще се преборим със съществуващите проблеми. Трябва да се обединим преди изборите и в случай че Българска социалистическа партия не може да излезе от този резултат, а даже се намали, тогава би трябвало да се приказва за бъдещето на Българска социалистическа партия ", заключи евродепутатът.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР