Няма бум на грип. Грипна вълна не се очаква. Към

...
Няма бум на грип. Грипна вълна не се очаква. Към
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Няма бум на грип. Грипна вълна не се очаква

Няма взрив на грип. Грипна вълна не се чака. Към момента става дума за други респираторни болести, които протичат относително леко с болки в гърлото или кашлица. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Хората с респираторни болести и дребни деца е редно да се извърнат към лекарска помощ ", сподели още той.

"Детето, попаднало измежду заболели, ще се срещне с такива вируси, ще ги прекара и ще натрупа антитела. Така се построява имунната система ", добави доцент доктор Кунчев.

Д-р Кунчев разяснява и честите ухапвания от кърлежи. Той посочи, че в множеството случаи кърлежът може да се махне не от доктор, само че би трябвало да се направи със предпазена ръка.

"Колкото по-скоро се махне кърлежът, толкоз по-добре. Премахването става с въртеливи придвижвания, само че кърлежът не трябва да се мачка и деформира. Ако кърлежът е стоял впит дълго време, тогава би трябвало да се обърнем към доктор ", разкри основният държавен здравен контрольор.

"Не всяко захапване е рисково. Въпреки това, хората, намерили кърлеж по себе си, би трябвало да се наблюдават за повишение на телесната температура и друга симптоматика ", приключи доцент доктор Ангел Кунчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР